Bodrum'da Kesin Korunacak Hassas Alani Kaçak Yapilarla Doldurdular

Mugla’nin Bodrum ilçesinde kesin korunacak hassas alan ilan edilen hazine arazisi, kaçak yapilarla dolduruldu. Isgale Bodrum Kaymakamligi müdahale etti.

Bodrum'da Kesin Korunacak Hassas Alani Kaçak Yapilarla Doldurdular
Bodrum Milli Emlak Müdürlügü görevlileri, Ortakent Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait tasinmaz üzerine betonarme yapi yapildigi, bungalov ve tiny house benzeri yapilarin zeytinlerin arasina monte edildigi, tasinmazin dogal yapisinin bozularak, etrafinin tas duvar ile kapatildigini tespit etti. Bodrum Kaymakami Mustafa Çit’in talimatiyla Milli Emlak Müdürlügü denetiminde tas duvarlar ve yapilar, isgalci sahislara kaldirtilmaya baslandi. Alanin 2021 yilinda kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi nedeniyle adli ve idari islem baslatilacagi belirtildi.

Güvercinlik Mahallesi’nde deniz kenarindaki hazine arazisine bir gayrimenkul firmasi tarafindan duvar yapildigi, araziye insaat malzemeleri konuldugu bilgisini alan Bodrum Milli Emlak Müdürlügü görevlileri bölgeye gitti. Görevliler, hazineye ait tasinmazin dogal yapisinin bozuldugunu ve araziye insaat malzemelerinin konuldugunu ve etrafina tas duvar yapildigini tespit etti. Bodrum Kaymakami Mustafa Çit’in talimatiyla Milli Emlak Müdürlügü denetiminde tas duvar ve isgaller firmaya kaldirtildi. Bodrum Milli Emlak Müdürlügü tarafindan bahse konu firmaya idari islem yapilarak, para cezasi uygulandi.

Bodrum Kaymakamligi’nca hazine arazileri üzerinde kaçak ve ruhsatsiz yapilara izin verilmeyecegi, denetimlerin gerek havadan gerekse karadan arttirilarak devam edecegi bildirilerek, vatandaslarin hassas ve duyarli olmasi istendi.
Kaynak: İHA