Bartin'da Iklim Degisikligine Uyum Ve Dayaniklilik Arttirilacak

Bartin Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birligi (AB) IPA II Çerçeve Anlasmasi kapsaminda hazirladigi projeyle is birligi içerisinde sehrin iklim degisikligine uyumu ve dayanikliligi artirilacak.

Bartin'da Iklim Degisikligine Uyum Ve Dayaniklilik Arttirilacak
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörlük Senato Salonunda Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran baskanliginda yapilan toplantida Iklim Degisikligine Uyum Stratejileri: Bartin’da Taskin ve Su Kitligi Risklerinin Azaltilmasi” (BIRUS) Projesi kapsaminda yapilacak çalismalarin süreç yönetimi degerlendirildi. Böylece BARÜ’nün Bartin Valiligi Il Özel Idaresi ve Bartin Belediyesi ile ortak yürüttügü proje çalismalarinin görev dagilimi yapilarak taskin ve su kitligi risklerinin en aza indirilmesi hedeflendi.

Toplantida, iklim degisikligine bagli olarak taskin ve su kitligi problemlerini ayni anda yasanan ve son iki yilda üst üste afet bölgesi ilan edilen Bartin’daki genel durum ele alindi. Küresel olarak etkisini giderek daha fazla hissettigimiz iklim degisikligi etkilerinin en aza indirilmesi yönünde görüs alisverisinin yapildigi toplantida, disiplinlerarasi bir çalisma prensibi ve is birligi içerisinde etkin sonuçlar alinabilecegi üzerinde duruldu.

Ayrica programda BARÜ’nün “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alanini da kapsayan haritalama, mobil gözlem platformu, erken uyari sistemi, yagmur suyu hasadi, yesil çati çözümleri ve farkindalik çalismalarinin da oldugu basliklar tek tek ele alindi.

Toplantiya BARÜ’den Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran ile birlikte Prof. Dr. Ayhan Atesoglu, Doç. Dr. Ersin Alaybeyoglu, Doç. Dr. Mustafa Artar, Doç. Dr. Ümit Tayfun, Dr. Ögr. Üyesi Aylin Alisan Yetkin, Dr. Ögr. Üyesi Bayram Dündar, Dr. Ögr. Üyesi Ercan Gemici, Dr. Ögr. Üyesi Evrim Güler, Dr. Ögr. Üyesi Harun Yetkin, Ars. Gör. Furkan Ayaz, Ars. Gör. Mehmet Sefa Aydin, Daire Baskani Gökhan Arslan ve Bilgisayar Isletmenleri Ugurcan Gülnaz ile Selin Garip Alemdar katildi.

Bartin Il Özel Idaresinden Insaat Mühendisi Recep Sen, Agaç Isleri Endüstri Mühendisi Burcu Avci ve Orman Yüksek Mühendisleri Talha Berk Arikan ile Saffet Yildiz yer alirken; Bartin Belediyesinden Çevre Mühendisi Arzu Özçelik, Bilgisayar Mühendisi Zeynep Önder, Makine Mühendisi Ömer Faruk Alagöz ve Insaat Mühendisleri Enes Arslanoglu ve Kubilay Coskun katilim gösterdi.
Kaynak: İHA