Bagcilar'da 'Izler Silinmeden' Sergisinin Açilisi KKTC Cumhurbaskani Tatar'in Katilimiyla Yapildi

Bagcilar Belediyesi’nin ev sahipliginde Türkiye Belediyeler Birligi ve KKTC Belediyeler Birligi ortakliginda hazirlanan “Izler Silinmeden” isimli fotograf sergisi, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in katildigi programla açildi.

Bagcilar'da 'Izler Silinmeden' Sergisinin Açilisi KKTC Cumhurbaskani Tatar'in Katilimiyla Yapildi
Bagcilar Belediyesi’nin ev sahipliginde Türkiye Belediyeler Birligi ve KKTC Belediyeler Birligi ortakliginda hazirlanan “Izler Silinmeden” isimli fotograf sergisinin açilisi, Bagcilar Belediyesi sergi alaninda yapildi. Düzenlenen programa KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in yani sira KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Ismet Korukoglu, KKTC Istanbul Baskonsolosu Fatma Demirel, Kibris Türk Belediyeler Birligi ve Güzelyurt Belediye Baskani Mahmut Özçinar, Tatlisu Belediye Baskani Hayri Orcan, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Türkiye Belediyeler Birligi Genel Sekreter Yardimcisi Halil Ibrahim Azak, Kibris gazileri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Müzik dinletisi ile baslayan sergi, protokol ziyaretinin ardindan halka da açildi.

“Biz ayni milletin ayrilmaz parçalariyiz”

Programda konusan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Bosna’da ve Gazze’de yasanilan acilara benzer acilar yasadik. Bedeller ödedik ve bizim için önemli bir dönem oldu. 50. yili hep birlikte kutlayacagiz. Biz ayni milletin ayrilmaz parçalariyiz. Kibris’ta oynanan oyun, Türkiye’yi adadan göndermeye çalismak. Eserlerimizi unutmuyoruz, asla unutmayacagiz. Kendi milli ve kültürel durumumuzdan taviz vermeyecegiz. Kimsenin süphesi olmasin, biz Türk milletlerinin Akdeniz’deki temsilcisiyiz” ifadelerini kullandi.

Bagcilar’da yasayan Kibris gazileri Kibris’a götürülecek

Programda konusan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Tarihi miraslarimiza sahip çikmamiz çok önemli. Birçok Osmanli eserinin ihya ve insa edildigini görebiliyoruz. Bagcilar Belediyesi olarak çok önemli sahsiyetlere ev sahipliyi yapiyoruz. 101 Kibris gazimizle beraber Bagcilar’da yasiyoruz. Burada 2 belediye baskanimiz var Güzelyurt ve Tatlisu belediyeleri. Kardes belediye protokollerini imzalayacagiz ve bu belediyelerimizin ev sahipliginde gazilerimizi buraya götürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA