Amasya'da Meslek Liselilere Simülatörlü Elektrikli Araç Bakim Egitimi

Amasya’da çevre dostu elektrikli araçlarin bakimi konusunda meslek lisesi ögrencileri ile özel servis çalisanlarina yönelik simülatörlü egitim düzenlendi.

Amasya'da Meslek Liselilere Simülatörlü Elektrikli Araç Bakim Egitimi
Amasya Milli Egitim Müdürlügü, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi’nin destegiyle Amasya’da elektrikli araç ustasi yetistirme projesini hayata geçirdi. Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motor bölümü ögrencilerinin yani sira sehirdeki özel araç servisi çalisanlari da projenin ilk etabi olan egitime katildi.

Elektrikli tasit bilesenlerinin tamaminin bulundugunu simülatörü kullanan kursiyerler sanal ortamda bakim yapabilme deneyimi yasadi. 21 kursiyer edindikleri bilgileri Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile pekistirme firsati da buldu.

Elektrikli araçlarin bakimi alaninda önemli oranda nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuldugunu belirten Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektrikli araç bakim ve onarimi atölyesini kurmayi hedeflediklerini açikladi.

Yeni nesil egitim teknolojileriyle mesleki egitimin kalitesini artirmayi hedeflediklerini vurgulayan Türkmen, "Amacimiz çocuklarimizin güncel teknolojiyi yakalamalarinin yani sira gelecekle ilgili hayallerini güçlendirmektir" dedi.

Özel bir araç bakim servisinde çalisan Resat Batur da, "Herhangi bir ariza oldugunu neye göre islem yapacagimizi bilmiyorduk. Sadece bakim isini yapanlara degil bu araçlari alip kullanan insanlarin da egitim almasi gerektigini gördük" diye konustu.

Kaynak: İHA