Zorlu Enerji Ile PALMET Enerji Arasinda Hisse Alim Sözlesmesi Imzalandi

Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarindan saglayan Zorlu Enerji ile sektörün önde gelen sirketlerinden PALMET Enerji arasinda hisse alim sözlesmesi imzalandi.

Zorlu Enerji Ile PALMET Enerji Arasinda Hisse Alim Sözlesmesi Imzalandi
Türkiye enerji sektörünün iki önde gelen sirketi Zorlu Enerji ile PALMET uzun vadeli stratejik hedefleri dogrultusunda ayni masada bulustu. Gaz dagitim ve tedarik faaliyetleri ile ilgili 2024 yilinin önemli satin alimlarindan biri PALMET ile Zorlu Enerji arasinda hayata geçti. Trakya Bölgesi Dogal Gaz Dagitim A.S., Gazdas Gaziantep Dogal Gaz Dagitim A.S. ve Zorlu Dogal Gaz Tedarik Ticaret A.S. istirak hisselerine sahip Zorlu Enerji Dagitim A.S.’nin hisselerinin tamaminin satisi amaciyla gerçeklestirilen ‘hisse alim anlasmasi’ 13.02.2024 tarihinde taraflar arasinda imzalandi.

‘Hisse Alim Anlasmasi’ni imzalayan Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik, "2006 yilindan bu yana büyük bir emekle büyüttügümüz Dogal Gaz Dagitim Sirketlerimizi bugün PALMET’e devrediyoruz. Sirketlerimizin büyüme yolculugunda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarimiza ve yöneticilerimize gönülden tesekkür ediyor, bu anlasmanin her iki grup için de hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum" dedi.

Yapilan anlasma ile ilgili olarak görüslerini paylasan Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, “Zorlu Enerji olarak uzun bir süredir yenilenebilir enerji ve elektrifikasyon odakli yatirimlarimizi güçlendirmeye ve Sirket portföyümüzü bu yönde çesitlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda gaz dagitim alaninda uzun bir süredir basariyla sürdürdügümüz faaliyetlerimizi, yenilenebilir enerji alanindaki faaliyetlerimize odaklanmak üzere devretmeye karar verdik. Bu konuda imzaladigimiz hisse alim anlasmasinin ülkemiz için hayirli olmasini diliyoruz. Zorlu Enerji olarak önümüzdeki dönemde jeotermal, rüzgar, günes gibi yenilenebilir enerji kaynaklarina agirlik vermeye, enerji teknolojileri ve depolama alanindaki yeni yatirimlarla gelecegin enerjisini bugüne tasiyarak ülkemizin enerjisine enerji katmaya devam edecegiz” dedi.

PALMET Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Doganay Samuray, 100 yillik Cumhuriyet’in 40 yillik sirketi olduklarini hatirlatarak, “Türkiye’nin enerji politikalari ve stratejileri dogrultusunda en verimli çalismalari gerçeklestirmeye devam ediyoruz. PALMET Enerji bu satin alma kararini verirken yüksek tüketim hacimli dagitim bölgelerini operasyon alanina dahil etmek ve dogal gaz ithalat, ihracat, toptan tedarik zincirini kuvvetlendirmek amaciyla yola çikti. PALMET’in sektördeki deneyimi, sahip oldugu ve gelistirmekte oldugu teknolojik altyapi sistemlerinin daha genis bir alanda uygulayacak olmasi arti degeri yükseltecektir. Bu stratejik adim uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilirlik hedefine ulasmamizi da destekleyecektir” dedi.

Zorlu Enerji ve PALMET Enerji arasinda imzalanan sözlesme ile birlikte Zorlu Enerji Dagitim A.S.nin hisselerinin devri için süreç baslatilmis oldu.

PALMET Gaz Grup, halen 3 lisans bölgesi, 2 il ve 32 ilçede 1 milyon aboneye hizmet veriyor. Yillik 6 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye’de dogal gaz ticaretinin yaklasik yüzde 10’unu yöneten PALMET Enerji, 956 MW’lik kurulu gücüyle Türkiye’nin önemli elektrik üreticileri arasinda yer aliyor.

Zorlu Enerji tarafindan KAP’a yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi: "Sirket’imizin de dahil oldugu Zorlu Grubu yatirim politika ve stratejileri çerçevesinde; Sirket’imizin sermayesine %100 istirak ettigi bagli ortakligimiz “Zorlu Enerji Dagitim A.S.” nin sermayesini temsil eden her biri 1 TL nominal degerde 895.150.000 adet paylarinin tamaminin, tüm hak ve borçlariyla birlikte, yasal izinlerin alinmasi ve kapanis tarihinde Anlasmada düzenlenen esaslara göre hisse satis bedelinin uyarlanarak ödenmesi kaydiyla, 201308-0 sicil numarasi ile Istanbul ticaret siciline kayitli Palmet Enerji A.S.’ye satisina karar verilmis olup, taraflar arasinda “Hisse Alim Anlasmasi” 13.02.2024 tarihinde (bugün) imzalanmistir. Hisse satisi konusunda taraflar arasindaki müzakerelerin sözlesmenin akdi ile sonuçlanmasina kadar islemin belirsizlik tasimasindan dolayi, yatirimcilarin yaniltilmamasi ve Sirket’imizin pazarlik gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Özel Durumlar Tebligi’nin 6’nci maddesi kapsaminda, 29.11.2023 tarihli Yönetim Kurulu karari ile söz konusu bilginin kamuya açiklanmasinin ertelenmesine karar verilmistir."
Kaynak: İHA