Ögretmenlere 'Geleneksel Çocuk Oyunlari' Egitimi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde ögretmenlere yönelik geleneksel çocuk oyunlari egitim faaliyetlerine baslandi.

Ögretmenlere 'Geleneksel Çocuk Oyunlari' Egitimi
Sarigöl Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügüne ait kapali spor salonunda 15 ilkokuldan birer ögretmenin katildigi geleneksel çocuk oyunlarinin ögretimine baslandi. Sarigöl Mimar Sinan Ilkokulu Müdür Yardimcisi Nedim Sari tarafindan 15 ilkokul ögretmenine geleneksel çocuk oyunlari için egitim faaliyetlerinin baslandigini ifade eden Nedim Sari "Manisa Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunlari Yarismalari kapsaminda ilçemiz ilkokullarindan okul koordinatörü ögretmenlere egitim faaliyeti gerçeklestirildi.

Egitim kapsaminda nisan ayinda ilçemiz geneli, mayis ayinda da il geneli turnuvasi yapilacak olan Mangala, Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top ve Tombik (Dokuz Tas) oyunlari okul koordinatörü ögretmenler tarafindan ilçemizdeki tüm ilkokul ögrencilerine ögretilecek ve nisan ayi geleneksel çocuk oyunlarimiz açisindan bir senlik havasinda geçecek. Mayis ayinda da Manisa merkezde il birinciligi yarismasi yapilacak." dedi.

Geleneksel çocuk oyunlari egitim faaliyetlerini yakindan izleyen Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak ise yaptigi açiklamada sunlari söyledi: "Manisa Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen geleneksel çocuk oyunlari için ilçemizdeki 15 ilkokuldan 15 ögretmenimiz kurslara katiliyor. Ögretmenlerimiz ögrendikleri oyunlari okullarinda ögrencilere ögretecek ve önce nisan ayinda ilçemizde daha sonra il birinciligi için mayis ayinda Manisa merkezde yapilacak olan geleneksel çocuk oyunlarinda ilçemize temsil edecekler."
Kaynak: İHA