Depremzede Vatandaslar Havasi Bitmeyen Kompresör Yapti

Kahramanmaras’ta iki emekli vatandas, deprem sonrasi enkazdan çikarlan parçalarla havasi bitmeyen kompresör yapti.

Depremzede Vatandaslar Havasi Bitmeyen Kompresör Yapti
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi yasadiklari zorlu günleri atlatmak isteyen emekli Mustafa Uludag ve Ökkes Kavgaci, kendilerini sokaga atti. Enkaz etraflarinda atilan buzdolabi motoru ve otomobil yakit tanki gibi parçalari topladi. Iki emekli, topladiklari parçalarla havasi hiç bitmeyen kompresör tasarladi.

Depremin stresini geri dönüsümden elde ettikleri buluslarla atmak istediklerini ifade eden Kavgaci, “Yapmis oldugumuz kompresör bu ürün ile boyama, sulama ve ilaçlama islemleri yapabilirsiniz. Bu ürünün özelligi masrafsiz olmasi ve yüksek basinç olmasi. Iki motor ekledim. Tamamen otomatik. Verilen sinyallerle bar ayarini yapiyor. Tüm çalismasini arkadasim ile yaptik. Depremin stresini atmak için bir seylerle ugrastik ve bu ürünü ortaya çikardik. Hava kompresörü atil vaziyette parçalanan otomobil yakit tanki, buzdolabi motoru ve çesitli borularla tasarladik” diye konustu.

Mustafa Uludag ise, “Bu ürünü enkaz altinda kalan ürünlerle tasarladik. Boya yapma, ilaç sikma gibi kompresör haline getirdik. Ikinci projemiz ise enkaz altinda kalmis buzdolaplarinin motorlari ile gaz ocagi yapacagiz. Çok iktisatli bir sey olacak. Depremin ilk günlerinde sikinti yasadik bu yapacagimiz ile artik sorun ortada kalmayacak. Üçüncü projemiz ise kaynak makinasi yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA