Depremde 33 Yillik Esini Kaybeden Acili Adamin Buruk Sevgililer Günü

Hatay’da asrin felaketinde 33 yillik esini kaybeden Mustafa Kemal Soner, uzun yillar sonra esinden ayri geçirecegi 14 Subat Sevgililer Günü’nde esini hasretle yad ediyor.

Depremde 33 Yillik Esini Kaybeden Acili Adamin Buruk Sevgililer Günü
Kahramanmaras merkezli depremler Hatay’da büyük yikima yol açmis ve yaklasik 25 bine yakin insan vefat etmisti. Antakya ilçesinde yasayan 58 yasindaki Mustafa Kemal Soner, asrin felaketine Ankara’ya yolculuk yaparken yakalandi. Soner’in 54 yasindaki esi Gülüsah Soner ise, depremde Antakya ilçesi Esenlik Mahallesi’ndeki Karanfil Apartmani’nin yikilmasiyla enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. Depremde kaybettigi 33 yillik esinin her gün kabrini ziyaret eden Mustafa Kemal Soner, 14 Subat Sevgililer Günü’nü de buruk geçiriyor.

Esini kaybetmenin acisini bir an olsun unutamadigini dile getiren Soner, "Deprem esnasinda evde degildim. Telefonla haberimiz oldu. Biz Adana’dan döndük. Sabah 07.30 gibi evin önüne geldik. Geldigimizde bina, her taraf yikilmisti. Yani o esnada kiyamet kopmustu. Biz bagirdik çagirdik, hiçbir ses duyamadik. Esime enkazda ögleye dogru ulasabildik. 33 yillik evliydik, bir kizim, bir oglum vardi. Esimle özel günlerimizde, her 14 Subat Sevgililer Günü’nde hediyelesirdik. Birbirimize çiçek alirdik, tatile giderdik. En son aralik ayinda Kibris’a tatile gitmistik. Yine 6 Subat öncesi planlamistik. 14 Subat’ta tekrar Kibris’a gitmeyi planliyorduk. Afet gelince maalesef yalniz basimiza böyle kaldik. Bundan sonraki yasantimiz artik kiyamet günü oldu. Sevgililer günümüz, özel günlerimiz geride kaldi, hayal oldu. 24 saat her daim hissediyorum. Acilari hiçbir zaman içimizden gitmiyor. Sabah ve aksam devamli kabirlerini ziyarete gidiyoruz. Bizim için aksamlari sabah olmuyor. Çünkü yanimizda dayanacagimiz hayat arkadasimiz, yol arkadasimiz kimsemiz kalmadi. Bu yasadigim sey zaten deprem degil, kiyameti yasadik. 14 Subat nasil olacak su an onu hayal bile etmek istemiyorum. Bizler için o gün kara gün olacak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA