Özarslan Açiklamasi 'Meslek Liseleri Ülkemizin Istihdamina Önemli Katkilar Sagliyor'

Meslek liselerini ziyaret eden Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Meslek liseleri ülkemizin istihdamina önemli katkilar sagliyor" dedi.

Özarslan Açiklamasi 'Meslek Liseleri Ülkemizin Istihdamina Önemli Katkilar Sagliyor'
Vali Mustafa Özarslan, Sinop’ta düzenlenen bir program çerçevesinde meslek liselerini ziyaret etti. Program kapsaminda, Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seydi Ali Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ziyaret edildi. Meslek liselerindeki bilisim teknolojileri, mutfak, giyim, metal, ahsap, kaynak, metal ve saglik atölyelerini inceleyen Vali Özarslan, "Meslek liselerimiz, evlatlarimiza belirli bir meslegi ögrenmelerini saglayan ve onlari hayata hazirlayan egitim kurumlaridir. Sektördeki taleplere uygun olarak ülkemizin yetismis is gücü ihtiyacinin karsilanmasina, ekonomik kalkinma ve istihdama önemli katkilar saglamaktadirlar" seklinde konustu.

Özarslan, meslek liselerindeki egitim faaliyetlerinin gelistirilmesi için ögretmenlerin istek, görüs, öneri ve projelerini dinleyerek istisarelerde bulundu ve ögretmenlere emeklerinden dolayi tesekkür ederek basarilar diledi.

Vali Özarslan’a ziyaretlerinde Il Milli Egitim Müdürü Osman Cebeci eslik etti.
Kaynak: İHA