Kars Valisi Ziya Polat'a Sehit Ailelerini Agirladi

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi Baskani Lokman Aylar ve beraberindeki sehit ailelerini agirladi.

Kars Valisi Ziya Polat'a Sehit Ailelerini Agirladi
Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi tarafindan düzenlenen gezi programi kapsaminda 3 gün Kars’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan 50 kisilik Sehit Ailesi kafilesini agirlayan Vali Polat, aziz sehitlerimizin kiymetli ailelerini Kars’ta agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Sehitlik ve Gaziligin yüce bir makam oldugunu söyledi.



Polat, “Ankara’dan ilimize gelen Sehit Ailelerini, Anadolu’nun Kafkaslara açilan kapisi, kültür ve medeniyet sehri, sehitler diyari Gazi Kars’ta agirlamaktan büyük memnuniyet ve onur duydum. Aziz sehitlerimizin kiymetli aileleri ve Kahraman Gazilerimiz basimizin tacidir. Onlar vatanimiz, bayragimiz, milletimiz, devletimiz, ezanimiz ugruna canlarini, kanlarini verdiler, sehit oldular, gazi oldular. Devlet olarak, millet olarak hepsine minnettariz. Allah onlardan razi olsun. Aziz Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun. Makamlari yüce olsun. Kahraman Gazilerimizi de sükranla aniyorum” dedi.

Polat, “Devlet olarak, millet olarak onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Vatan savunmasi söz konusu oldugunda aziz milletimizin her bir ferdi canini vermeye hazirdir. Bizler öyle bir milletin evlatlariyiz. Aziz Sehitlerimizin ve Gazilerimizin emsalsiz fedakârliklari sayesinde millet olarak varligimizi sürdürürken, yine onlarin sayesinde bu topraklarda huzur içinde yasamakta ve gelecege güvenle bakmaktayiz. Onlardan aldigimiz güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye hedefine emin adimlarla ilerliyoruz. Devletimiz ve aziz milletimiz, sehitlerimizin ve gazilerimizin hatirasini her zaman canli tutarak onlara hak ettigi degeri vermektedir. Aziz sehitlerimizin devletimize ve milletimize emaneti olan kiymetli ailelerini ve gazilerimizi sefkatle kucaklamakta, her kosulda onlarin yanlarinda yer almakta, kederlerini paylasip sevinçlerine ortak olmaktadir. Devlet olarak, millet olarak her zaman Aziz Sehitlerimizin kiymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz” diye konustu.

Kars’ta olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi Baskani Lokman Aylar,

“Sehit aileleri olarak Kars’a düzenledikleri üç günlük gezi programi kapsaminda, Ankara ve Yozgat’tan tanidigimiz Sayin Valimizi ziyaret ettik. Bizleri çok güzel bir sekilde agirlayan Sayin Valimize sükranlarimizi sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Devletimizin varligini her zaman yanimizda hissediyoruz. Bu nedenle; Sayin Valimiz nezdinde devletimize, devlet büyüklerimize, aziz milletimize sükranlarimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Sehit Aileleriyle tek tek ilgilenerek sohbet etti.
Kaynak: İHA