Hayvan Hastanesinde Yapim Onarim Çalismalari Sürüyor

Atatürk Üniversitesinde bulunan Hayvan Hastanesi, bölgesindeki büyük ve küçükbas hayvanlarin sagliginin yaninda, evcil dostlarinin da sagligina deger veren bir merkez olarak öne çikiyor. Her türlü evcil hayvanin bakimi ve tedavisi için donanimli olan bu tesiste, veterinerlik uzmanlari ve deneyimli personel, en yüksek standartlarda hizmet sunuyor.

Hayvan Hastanesinde Yapim Onarim Çalismalari Sürüyor
Atatürk Üniversitesinin toplumla olan bagini güçlendiren bir unsur olarak dikkat çeken Hayvan Hastanesinde, kaliteli hizmetin maksimum düzeyde devam etmesi adina yapim-onarim faaliyetleri de sürüyor. Hem bilimsel çalismalar gerçeklestiren ögrencilere hem de tarimsal alanda çalisma yapan toplumun ilgili bilesenlerine saglik hizmetleri sunarak, toplumun genel sagligini ve refahini artirmayi hedefleyen Hayvan Hastanesi, fiziksel ve donanimsal olarak yapilan atilimlar ile çagin gerisinde kalmadan hizmetini sürdürüyor.

Rektör Çomakli: “Hastanemiz, genis bir yelpazede veterinerlik hizmeti sunuyor”

Cumartesi mesaisinde Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesini ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu modern tesisin, genis bir yelpazede veterinerlik hizmetleri sundugunu ve bunun da bölgede önemli bir boslugu doldurdugunu söyledi.

Acil müdahalelerden rutin kontrollere, ameliyatlar ve diger tibbi islemlere kadar, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek uzmanlik düzeyine sahip olan Hayvan Hastanesinin ayrica, hayvan sahiplerine yönelik egitim ve danismanlik hizmetleri de sundugunu belirten Çomakli: “Hayvan Hastanesi, sadece tedavi merkezi olmakla kalmayip ayni zamanda arastirma ve egitim faaliyetlerine de ev sahipligi yapmaktadir. Burada gerçeklestirilen arastirmalar, veteriner tibbinin ilerlemesi ve hayvan sagligiyla ilgili yeni buluslarin ortaya çikmasina katki sunmaktadir. Ayrica, gelecegin veteriner hekimleri de bu tesislerde yetistirilerek, sektöre nitelikli profesyoneller kazandirilmaktadir” diye konustu.



“Tüm amacimiz, güvenilir bir liman olmak”

Hayvan Hastanesinin, evcil dostlarin saglik ve mutlulugunu ön planda tutarak, toplumun tamamina degerli bir hizmet sundugunu aktaran Prof. Dr. Çomakli sunlari söyledi: “Saglik, arastirma ve egitim alanlarindaki basarilariyla taninan üniversitemizin bu önemli tesisi, gelecekte de evcil hayvan sahipleri için güvenilir bir destek olmaya devam edecektir. Yine bölgemiz adina önemli projelerimizden olan Gezici Hayvan Hastanemiz de bölge hayvanciligina sifa olmaya devam ediyor ve hayvan sagligina yönelik azami katki sagliyor. Biz de yönetim olarak gerek altyapi gerekse de makine ve teçhizat destegi sunarak kesintisiz bir hizmet verilmesi için çabaliyoruz. Ziyaret ettigimiz Hayvan Hastanemizde yapimi devam eden alanlari inceledik ve ivedilikle tamamlanmasi noktasinda gerekli adimlari attik. Tüm gayretimiz güvenilir bir liman olmak ve bölgemizin tarim ve hayvancilik ekosistemini ayakta tutacak bilimsel çalismalari hayata geçirmektir” ifadelerini kullandi.

“Altyapisal iyilestirme faaliyetlerimiz tüm hiziyla sürüyor”

Ziyarette Rektör Çomakli’ya refakat eden Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yavuz Selim Saglam ise Avrupa Birligi Akreditasyon basvurusu kapsaminda; 15-19 Kasim 2021 tarihlerinde, The European Association of Establishments for Veterinary Education, The European System of Evaluation of Veterinary Training ekibi tarafindan Veteriner Fakültesine degerlendirme ziyaretinin gerçeklestirildigini ve bu ziyaret kapsaminda tamamlanmasi istenen düzeltmelerin Rektörlügümüz tarafindan hizla programa alinarak alt yapisal iyilestirme faaliyetlerine baslandigini dile getirdi.

Dekan Saglam: “Tam akredite fakülte” olma yolunda emin adimla ilerliyoruz”

Bu kapsamda; biyogüvenlik ve ameliyathane prosedürlerine uygun operasyon salonlarinin yapilandirilmasi, Izolasyon ve karantina ünitelerinin hayvan türüne uygun olarak yapilandirilmasi, yogun bakim ünitelerinin kurulumu, mesai saatleri disinda hayvan sagligi hizmeti veren acil kliniginin daha etkin kullanilabilmesi için modernizasyonu gerçeklestirilecegini aktaran Dekan Saglam: “Rektörlügümüz girisimleri neticesinde iyilestirme faaliyetlerinin tamamlanmasiyla Avrupa Veteriner Hekimlik Egitim Komitesi tarafindan “Tam Akredite Fakülte” olmasi beklenen Veteriner Fakültemizden mezun olan ögrencilerimiz, yurt disinda da Veteriner Hekim olarak çalisabilme imkânina sahip olacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA