Erzincan Valisi Aydogdu Açiklamasi 'Su Anda Önceligimiz Toprak Altinda Kalan Vatandaslarimiza Bir An Önce Ulasmak'

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, maden sahasinda meydana gelen toprak kaymasiyla ilgili yaptigi açiklamada, "Bütün arama kurtarma ekipleri canla basla çalisiyoruz. Su anda önceligimiz toprak altinda kalan vatandaslarimiza bir an önce ulasmak. Onun için bizim açiklamadigimiz resmi makamlarin açiklamadigi hiçbir seye itibar etmeyin” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, maden sahasinda meydana gelen toprak kaymasiyla ilgili basin mensuplarina açiklamada bulundu. Vali Aydogdu, saat 14.28’de Iliç’te maden sahasinda toprak kaymasi meydana geldigini belirterek, “Bazi çalisan arkadaslarimizin toprak altinda kaldigini biliyoruz. Arkadaslarimiz tespitlerini yaptilar. Su anda arama kurtarma ekiplerinin tamami burada ve çalisiyor. Sosyal medyada bazi kirli bilgiler dolasiyor. Su anda Savcilik, bütün birimler AFAD, UMKE, 112 herkes burada. Biz zaten saglikli bilgileri kamuoyuyla paylasacagiz, su anda önemli olan toprak altinda kalan vatandaslarimiza hizli bir sekilde ulasmak ve onlari hizli bir sekilde çikarmak. Onun için biz gerekli tüm dogru bilgileri verecegiz” dedi.

Vali Aydogdu, “Biz olayin oldugu anda buradaydik. Sayin Içisleri Bakanimiz her 10 dakikada bir bizden bilgi aliyor. Cumhurbaskanimiz Misir’dan aradi, Cumhurbaskanimiza bilgi arz ettik. Bütün arama kurtarma ekipleri burada canla basla çalisiyoruz. Su anda önceligimiz toprak altinda kalan vatandaslarimiza bir an önce ulasmak. Onun için bizim açiklamadigimiz, resmi makamlarin açiklamadigi hiçbir seye itibar etmeyin” dedi.

Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Misir’dan bölgeye geliyor

Vali Aydogdu, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Bakani Alparslan Bayraktar’in Misir’dan uçakla hareket ettigini ve bölgeye gelecegini açikladi.

Kaynak: İHA