Erzincan'da Yasanan Toprak Kaymasina Iliskin Maden Sirketinden Açiklama

Erzincan’in Iliç ilçesinde yasanan toprak kaymasina iliskin maden sirketinden açiklama yapildi.



Erzincan’in Iliç ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 9 kisinin toprak altinda kaldigini belirtilen kayma ile ilgili maden sirketinden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

’’Anagold Çöpler Altin Madeni isletmemizde, 13 Subat Sali günü saat 14.28 sularinda yigin liç alanimizda meydana gelen kaymadan duydugumuz büyük üzüntüyü paylasmak isteriz.

Yasadigimiz bu zorlu süreçte en önemli önceligimizin, çalisanlarimiz ve yüklenicilerimizin saglik ve güvenligi oldugunu bir kez daha hatirlatmak isteriz.

Yasanan bu elim olayin hemen akabinde bölgedeki çalisanlarimizla ivedilikle iletisime geçerek, acil durum planimizi devreye aldik ve ilgili kamu kurum ve kuruluslarina bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapilan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayin meydana geldigi bölgede gerekli güvenlik önlemleri alinirken, tüm müdahaleler için hizlica aksiyona geçildi.

Tüm faaliyetlerinde çalisan sagligi ve güvenligini merkeze alan bir kurulus olarak bu zor zamanlarda da hem çalisanlarimiz hem de paydaslarimiz ile birlik ve beraberlik içinde hareket edecegiz. Yasanan bu elim olayin etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adimlari atmaya devam ederken, olayin ivedilikle açiga kavusturulmasi için tüm imkanlarimizi seferber edecegiz.

Seffaflik ilkemiz kapsaminda gerekli merciler ve kamuoyunu gelismelerle ilgili sürekli bilgilendirecegimizi kamuoyuna saygiyla duyururuz.’’
Kaynak: İHA