Enkaz Kentte Son 1 Yilda En Çok Tercih Edilen Mezarlik Çiçeklerine 14 Subat'ta Da Yogun Ilgi

Hatay’in Iskenderun ilçesinde 14 Subat Sevgililer Günü için fazladan mesai yapan çiçekçilerde son 1 yilda en çok tercih edilen mezarlik çiçekleri oldu.

Enkaz Kentte Son 1 Yilda En Çok Tercih Edilen Mezarlik Çiçeklerine 14 Subat'ta Da Yogun Ilgi
Iskenderun ilçesinde 16 yildir çiçekçilik yapan Elmas Yasma(35) ve Yilmaz Yasma(47) çiftçi, asrin felaketi sonrasi açtiklari yeni is yerlerinde kendi ürettikleri güllerin ve diger çiçeklerin satisini yapmaya devam ediyorlar. Depreme Iskenderun ilçesi Karaagaç Mahallesi’nde yakalanan Yasma çifti, dükkanlarinin yikilmasina ragmen pes etmeyerek yeni is yerlerinde yeniden mücadeleye basladilar. Geçtigimiz yil 14 Subat Sevgililer Günü’ne 1 hafta gibi kisa bir süre kala asrin felaketi Hatay’i yikip geçmisti. O yilda oldugu gibi bu yilda kentte yasayan insanlar, 14 Subat Sevgililer Günü’nü buruk karsilayacak. Deprem sonucu yaklasik 25 bin insanin hayatini kaybettigi Hatay’da, 14 Subat Sevgililer Günü’nde en çok satilan gül ve mezarlik çiçegi olarak bilinen karanfil, kasimpati, nergis, sardunya zambak gibi çiçekler oluyor.

“Bu bir yilda mezarin üstüne koyulabilecek ve ekilecek çiçekleri, en çok satilan çiçek oldu”

Deprem sonrasi açtiklari yeni is yerlerini esiyle birlikte islettiklerini ifade eden 35 yasindaki Elmas Yasma, “15 yildir esimle birlikte is yeri açtik ve yönetiyoruz. Çiçeklerimizin fiyatlarini genelde minimum da tutmaya çalisiyoruz. Insanlarin alim gücü çok fazla olmadiklari için en iyi sekilde fiyatlandirmaya çalisiyoruz. Mezarlik çiçekleri de aliniyor. Ona göre indirim de yapiyoruz. Kuzmanyalar 250 TL, karanfiller 100 liradan satisi yapiliyor. 14 Subatta genellikle gül satiliyor. Kirmizi ve beyaz güller en çok satilanlar arasinda yer alir. Güllerin tekinin fiyati 75 lira. Genelde mezarlik çiçekleri aldik. Bu bir yilda mezarin üstüne koyulabilecek ve ekilecek çiçekleri, en çok satilan çiçek oldu” dedi.

“Sevgiyi en iyi ifade eden çiçek Gül’dür”

Geçen yil 14 Subat için hazirlik yaptiklarini ama depremin bütün hazirligi paramparça ettigini söyleyen 47 yasindaki Yilmaz Yasma, “16 yildir esimle birlikte bu çiçekçi dükkanini isletiyorum. Geçen yil bütün hazirligimizi yapmistik ama kismet olmadi. Bir dükkanimiz da sikinti oldu ama çok sükür ailemizde herhangi bir sikinti yok. Her zamanki gibi Gül. Sevgiyi en iyi ifade eden çiçek Gül’dür. Özel çiçekler, kazablanka ve papatyalar ilgi görüyor. Tek bir gülün fiyati 75 lira ve buketlerde müsterinin bütçesine göre yapabiliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA