Turgutreis Ögrenci Yurdu'nun 3. Etap Ihalesi 14 Mart'ta

Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde egitim ve ögretim gören ögrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tip Fakültesi üst bölümünde iki etabi tamamlanan kiz ve erkek Turgutreis Ögrenci yurdunun 3. etabinin ihalesi için protokol imzalandi.

Turgutreis Ögrenci Yurdu'nun 3. Etap Ihalesi 14 Mart'ta
14 Mart 2024 tarihinde yapilacak ihale ile Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nin Mentese’de egitim ve ögretim gören ögrencilerin barinma sorunu için 14 Mart’ta yapilacak ihalenin yani sira yapilan protokol ile Mentese ve Fethiye yurtlarinin altyapi sorunlari da çözümü kavusacak.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Spor Toto Teskilat Baskanligi ve Mugla Valiligi isbirligiyle bu yil yurtlar hizmete açilmis ve basvuru yapan tüm ögrenciler yurtlara yerlestirilmisti. Mugla Valiligi ile Spor Toto Teskilat Baskanligi arasinda imzalanan protokol ile Gençlik ve Spor Bakanligi, Spor Toto Teskilat Baskanligi ve Mugla Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) isbirligi ile Mentese’deki Turgutreis Yurdu, Sems-i Ana Yurdu ile Fethiye ilçesinde bulunan yurtlarin alt yapilarin kanalizasyon çalismalari tamamlanacak. Böylelikle mevcut sistemlerin yillik bakim ve isletme giderlerinden tasarruf edilecek ve büyük bir kamu yarari olusturulmus olacak. Il genelinde yürütülen yatirimlarin hiz kesmeden devam ettigini belirten Mugla Valisi Idris Akbiyik "Bakanligimizin destegi, Valiligimizin himayelerinde, Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) koordinesinde, ilimizde misafir ettigimiz ögrencilerimize modern ve konforlu barinma alanlari kazandirma çalismalarimiz devam ediyor. Ilimize bu yatirimlari kazandirmada verilen destek için basta Saygideger Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanimiz Osman Askin Bak’a, Spor Toto Teskilat Baskanligimiza ve emegi geçenlere tesekkür ederim. Vatandaslarimiza hayirli olmasini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA