Asrin Felaketine Ait Ortaya Çikan Görüntülerde; Insanlarin Yasadigi Panik Ve Yikim Ani Kameraya Yansidi

Hatay’da asrin felaketine ait ortaya çikan yeni görüntülerde insanlarin kaçislari ve binalardan molozlarin düsme ani güvenlik kameralarinca kaydedildi.

Asrin Felaketine Ait Ortaya Çikan Görüntülerde; Insanlarin Yasadigi Panik Ve Yikim Ani Kameraya Yansidi
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da birçok bina yerle bir olmus ve yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. 6 Subat depremlerine ait yeni görüntüler ortaya çikmaya devam ediyor. Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde bulunan ve 6 Subat gecesi agir hasar alan Hatay Apartmani’nin güvenlik kamerasi görüntüleri aylar sonra ortaya çikti. Görüntülerde; insanlarin yasadigi panik ve binalardan molozlarin sokaga düsme ani kameralara yansidi. Asrin felaketinin boyutunu gözler önüne seren binadan geriye ise arazi kaldi.

“Çok sükür binamiz bizi tahliye etti ve yikilmadi”

Hatay Apartmaninda yasayan 39 yasindaki Ümit Karagülle, 6 Subat depremlerinde Hatay’in büyük bir yara aldigini ifade ederek “Merkez ilçe Antakya büyük hasar aldi. Bizde depreme evimizde yakalandik. Çok sükür binamiz saglamdi. Depremden sonra agir hasarli oldu ama binadan sag salim çiktik. Bu gördügünüz enkazdaki bina Hatay Apartmani’nda bizim is yerimiz vardi. Is yerimizde hasar aldi ama çok sükür yikilmadi. Binamiz yikildi. Bizde kameralari ve kayit cihazlarini toplamistik. Dün itibariyle kayitlara ulastik. Depreme ait görüntülüleri bir kez daha bir kez daha o ani gördük. Ayni siddeti yasadik. Çok sükür binamiz bizi tahliye etti ve yikilmadi. Binalardakiler de sag salim çiktilar” dedi.



“Kamera kayitlarinda depremin ne kadar büyük oldugunu daha iyi anladik”

Kamera görüntülerinde yikimin boyutunun daha iyi anlasildigini ifade eden Karagülle, “Binamiz yikildi. Bizde kameralari ve kayit cihazlarini toplamistik. Dün itibariyle kayitlara ulastik. Depreme ait görüntülüleri bir kez daha o ani gördük. Ayni siddeti yasadik. Çok sükür binamiz bizi tahliye etti ve yikilmadi. Binalardakiler de sag salim çiktilar. Deprem aninda binada oldugumuz için dairenin içindeki sarsintilari hissettik. Kamera görüntülerini izledigimizde depremin daha büyük siddette oldugunu gördük. Çünkü binanin içinde oldugumuz için disariyi göremedik. Kamera kayitlarinda depremin ne kadar büyük oldugunu daha iyi anladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA