13 Yasindaki Bugra, Depremzedelere Yemek Yaparken Asçiliga Merak Saldi

Gaziantep’te yasayan 13 yasindaki Bugra Özdemir, dedesiyle birlikte gittigi deprem bölgesindeki insanlara yemek yaparak asçilik meslegine merak saldi. Dedesiyle yemek yapmaya devam eden Bugra, ileride çok iyi bir asçi olmak istedigini belirtti.

13 Yasindaki Bugra, Depremzedelere Yemek Yaparken Asçiliga Merak Saldi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Aziz Sancar Egitim ve Sanat Merkezi’nde asçi yardimcisi olarak egitim alan Bugra Özdemir, 13 yasinda olmasina ragmen kendisinden yasça büyük insanlardan bile daha iyi yemek yapma becerisi gösteriyor. 13 yasindaki Bugra, dedesinin de asçi olmasi nedeniyle meslege olan ilgisinin yani sira depremde yardima muhtaç insanlarin hayatina dokunmanin da kendisinde duygusal olarak büyük etki gösterdigini ve bu sebeple asçi olmak istedigini söyledi.



“Deprem bölgesinde basladi”

Torununun da kendisi gibi asçi olmasini istedigini söyleyen 50 yillik usta Hanifi Ekti, “Depremde bir is yerinde yemek yapiyorduk. Ben de gönüllü olarak katildim. Yaklasik bir ay devam ettik biz. O sirada torunum Bugra da benimle geldi. Bugra, yemek yapmayi çok seviyor. Deprem bölgesinde basladi.

Yemek yapmayi mutfakla ilgilenmeyi seviyor. Ve bunu hissettigim için onu da beraber götürdüm. Orada da tamamen yemege baglandi. Kendisine asçi elbisesi diktirdim. Bu ise daha iyi alissin diye ve simdi ’dedem gibi asçi olmak istiyorum’ diyor” dedi.



“Çok küçük yastan beri hevesim var”

Yemek yapmayi çok sevdigini ve gelecekte çok ünlü bir sef olmak istedigini belirten 13 yasindaki Bugra Özdemir ise, “Çok küçük yastan beri hevesim var. Annemle beraber mutfaga gitmeyi severdim. Depremden sonra da insanlarin hayatina dokunmak beni çok etkiledi. Depremzede insanlara yardim etmek beni çok mutlu etti. O günden sonra basladim, okuldan geldikten sonra 1 saatlik vaktim oldugunda bile mutfaga geçip yemek yapardim. Asçilik yapma istegim bu sekilde basladi.

Gelecek hedefim, dedem gibi egitmen bir asçi olmak. Kendime bir is yeri açmayi da düsünüyorum. Yapabildigim yemekler ise Izmir bombasi, hamur isleri ve birçok yemegi yapabiliyorum. Bugün de Kayseri yaglamasi yapacagim” ifadelerini kullandi.

“Bugra, çok yetenekli bir çocuk”

Bugra’nin kursa gelen ve kendisinden yasça büyük kursiyerlerden bile daha basarili oldugunu vurgulayan Gastronomi Uzmani Serap Nurhak, “Biz bu egitim merkezinde dünya mutfagi ve Gaziantep mutfagi yemekleri ögretiyoruz. Ayni zamanda asçi, çiraklik egitimlerimiz de var. Ögrencilerin seviyesine göre çirakliktan baslatarak farkli egitimlere yönlendiriyoruz. Bugra, çok yetenekli bir çocuk. Burada bizimle beraber ögreniyor. Yasi 13 olmasina ragmen yeteneginden dolayi onu aramiza aldik. Bugra’nin aileden gelen bir yetenegi var. Normal sartlarda bu yasta bir çocuga biçak tutturmam. Fakat Bugra çok basarili oldugu için ona çok güveniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA