Depremde Oglunu, Gelinini Ve Iki Torununu Kaybetti

Kahramanmaras’ta 6 Subat depremlerinde doktor olan oglunu, gelinini ve iki torununu kaybeden Adeliye Semerci, "Fotograflari dahi çikmadi. Yokluklari çok kötü ve ben hiç unutamiyorum" dedi.

Depremde Oglunu, Gelinini Ve Iki Torununu Kaybetti
Onikisubat ilçesindeki Expo konteyner kentte yasamini sürdüren 64 yasindaki Adeliye Semerci, 6 Subat depremlerinde Azerbaycan Bulvari’ndaki Gökhan Abartmani’nda oturan 23 yillik doktor oglu Ahmet Semerci’yi (47), gelini Samar Semerci’yi, torunlari Meyer Semerci (5) ve Mira Semerci’yi (2) kaybetti. Semerci, deprem sonrasi torununun cenazesinin 8’inci gün, oglunun 9’uncu gün bulundugunu, gelini ve diger torununun ise kimsesizler mezarliginda 4 ay sonra bulundugunu söyledi.

Oglunun oturdugu evin yerle bir oldugunu anlatan Semerci, "Evimiz merkezdeydi. Doktor oglum daha önce Ankara Hacettepe Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde uzman olarak görev yapiyordu. 4 yil sonra memleketi Kahramanmaras’a geldi ve burada da depreme yakalandi. Depremde oglumu, gelinimi ve iki torunumu kaybettim. Dairemiz 1. kat olarak geçiyor ama altta asma kat vardi. Oglum buraya geleli 4 yil oldu. Kahramanmaras Necip Fazil Sehir Hastanesi’nde görevliydi. Oturdugu ev yerle bir oldu. 3 saniyede yikildigini söylediler. Hepsini kaybettik. O binadan hiç sag çikan olmadi" dedi.



"Yokluklari çok kötü ve ben hiç unutamiyorum"

Semerci, "Fotograflari dahi çikmadi. Yokluklari çok kötü ve ben hiç unutamiyorum. Biz mali mülkü düsünmüyoruz. Biz çok kötü günler geçirdik ve hep Maras’taydik. Hiçbir yere gitmedik, sürekli mezarliktaydik. Her seyi canli canli gördük. Onlardan kalan sadece fotograflar ve onu da sagdan soldan aldik. Mezarliga gittigimizde torbadakileri görünce ben delirme derecesine geldim, dondum kaldim orada. Binalardan eller, kafalar hep sarkiyordu. Biz merkezde her seyi yasadik. Benim oglum kimseyi incitmezdi, çok iyi biriydi" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA