Bu Kis Geç Geldi Açiklamasi Tatil Sehri Mersin'de Kar Güzelligi

Türkiye’nin tatil sehirlerinden İçel’de 2 gündür etkili olan kar yagisi dogal güzelligi ile dikkat çeken bir çok yaylayi da beyaza bürüdü. Sehir merkezinde 28 kilometre uzaklikta bulunan Gözne yaylasi da mevsimin ve yilin ilk kariyla bulustu.

Bu Kis Geç Geldi Açiklamasi Tatil Sehri Mersin'de Kar Güzelligi
Meteorolojinin uyardigi yagisli hava 2 gün süreyle İçel merkezde yagmur, 800 rakim üzerindeki bölgeler de ise kar yagisi olarak etkisini gösterdi. Geçen yil Ocak ayinin baslarinda yagan kar, bu sene bir ay gecikmeli geldi. Kar yagisi nedeniyle yazlari 30 ile 40 bin arasinda nüfusu agirlayan yaylarda da nasibini aldi. Sehir merkezine en yakin yaylalardan Gözne’de beyaz örtüyle kaplandi. Kar yagisini firsat bilen bazi vatandaslar yaylaya çikarak beyaz güzelligin tadini çikardi. Bazi vatandaslar fotograf çekindi, bazi aileler de çocuklariyla kartopu oyandi. Dron ile görüntülenen yayladaki kar güzelligi ise ayri bir seyir keyfi verdi.

Vatandaslar geç gelen karin tadini çikardi

Kar yaginca bölgeye geldiklerini belirten Mehmet Keskin "Ilk yagan kari görmek için İçel merkezden Gözne’ye kadar geldik. Sirf bu manzarayi görmek için. Çok sahane bir manzara var burada. Doganin bembeyaz oldugu yerler" dedi.

Yayla sakinlerinden Volak Mucuk " Burasi Gözne yaylasi. Geç gelen karin tadini çikariyoruz. Güzel bir günde çocuklarin tatil günlerinde eglenmek için geldik. Geçen sene yagan kar bundan biraz daha önce yagmisti ama tutmamisti. Daha yüksek kesimlere yagmisti. Simdiki yagan karin devami gelirse daha güzel olacak insallah" ifadelerini kullandi.

Kar topu oynayanlardan Nil Güngördü ise mevsimin ve senenin de ilk kari oldugu için birazcik heyecanli olduklarini ve kar topu oynadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA