Osmaniye'de 'Osmaniye Sehitlerine Yürüyor' Programi

Osmaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102. yildönümü kutlamalari çerçevesinde düzenlenen “Osmaniye Sehitlerine Yürüyor” programi yapildi.

Programda kurtulus mücadelesi kahramanlarindan Sehit Kaymakam Saim Bey ve sehitler için dua edildi. Programin ilk bölümünde, Sehit Kaymakam Saim Bey Dagi’nda toplanarak Sehitler Yolu’ndan tören alanina yürüyen ögrenciler, Sehit Saim Bey Dagi’ndan getirilen Türk bayragini, Vali Erdinç Yilmaz’a teslim ettiler. Ardindan Zafer Camii imam hatibi Mahmut Durmus Kur’an-i Kerim okudu ve Il Müftüsü Ali Çakmak, sehitler için dua okudu. Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih, Turizm Dernegi Baskani Ismet Ipek günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.

Törende konusan Vali Dr. Erdinç Yilmaz, “Saim Bey ve arkadaslari kahramanligin sadece tanimini yapmamislar, ne oldugunu bizzat canlarini feda ederek göstermislerdir. Geri dönmemek üzere ileriye atilmaktir kahramanlik. Gönüller sizlasa da düsenlerin yasindan onlarin arkasindan kosabilmektir kahramanlik. Bugün vatan topragi Saim Bey gibi kahramanlar sayesinde aydinlaniyor. Bu yüzden, gökte bayrak gibi dogan bu yigitleri unutmamak, unutturmamak bizlere düsen en temel vazifedir. Saim Bey ve arkadaslari gibi, 102 yil önce düsmana hak ettigi cevabi veren Osmaniyeliler; bugün de ecdadinin yaktigi bagimsizlik mesalesini devam ettirmekte ve memleketimizde gözü olanlarla cani pahasina mücadele ederek “Sehitler Diyari” unvanini hak etmektedir" dedi.

Törenin son bölümünde Vali Erdinç Yilmaz ve protokol mensuplari, üzerinde sehitlerin isimlerinin yazili oldugu anita karanfiller birakti.
Kaynak: İHA