MSB Açiklamasi 'Kuzey Irak'ta Bölücü Terör Örgütü Tarafindan Kullanilan 15 Hedef Imha Edildi'

Milli Savunma Bakanligi, Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütünün sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu magara, siginak, barinak ve depolardan olusan 15 hedefin imha edildigini bildirdi.

MSB Açiklamasi 'Kuzey Irak'ta Bölücü Terör Örgütü Tarafindan Kullanilan 15 Hedef Imha Edildi'
Milli Savunma Bakanligi, Kuzey Irak’a yapilan hava harekatlarina iliskin sosyal medya hesabindan açiklama yapti. Açiklamada, Birlesmis Milletler (BM) Anlasmasi’nin 51’nci maddesinden dogan mesru müdafaa haklari dogrultusunda Irak’in Kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terör hedeflerinin vurulduguna dikkati çekilerek, “6 Ocak 2024 saat 17.30’da hava harekatlari icra edilmis, icra edilen hava harekatlariyla bölücü terör örgütü tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak ve depolardan olusan 15 hedef imha edilmistir” ifadesi kullanildi.

Bunun yani sira açiklamada, icra edilen hava harekatlarinda azami oranda yerli mühimmat kullanildigi kaydedildi. Hava harekati sirasinda masum sivillerin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için de her türlü tedbir alindigi vurgulandi.
Kaynak: İHA