Baskan Çolakbayrakdar, 'Gelecegin Bilim Adamlarini Ve Mühendislerini Yetistirecegiz'

Kocasinan Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ‘Kocasinan IQ Inovasyon ve AR-GE Merkezi’ ile gençler, teknoloji altyapisi noktasinda daha donanimli sekilde gelecege hazirlanacak. Ortaokul, lise ve üniversiteli gençlerine yönelik hazirlanan tesiste incelemeler yapan Baskan Çolakbayrakdar, önümüzdeki hafta kayit almaya baslayacak olan merkezle gelecegin bilim adamlarini ve mühendislerini yetistireceklerini söyledi.



Sümer Yenimahalle Tesisi’ndeki siniflari ve atölyeleri tek tek gezerek, büyük bir titizlikle kontrol eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, merkez hakkinda yetkililerden bilgiler aldi. Burada verilecek egitim sayesinde bir yandan gelecegin Türkiye’sini insa ederken bir yandan da bilim adamlari ve teknoloji yildizlarini yetistirmeye katki saglayacaklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Gençlere yönelik özel bir mekani daha ilçemize ve Kayseri’mize kazandiriyoruz. Kocasinan IQ Inovasyon ve AR-GE Merkezi’nde; ortaokul, lise ve üniversiteli gençlerimiz, Robotik Kodlama, Yazilim, Arduinonun yani sira model uçaklar ve insansiz hava araçlari yapabilecekleri yer olacak. Gençlerimizin donanimli bir sekilde yetismesi özellikle teknoloji altyapisi noktasinda daha donanimli olmasi için hayata geçirdigimiz bu merkezle gelecegin mühendislerinin ve bilim adamlarinin yetisebilmesi noktasinda elimizden geldigince yogun gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki hafta baslayacak olan kayitlarimiza Kocasinan’daki gençlerimizi davet ediyorum. Teknoloji ile meraki, hobisi veya içindeki cevheri gün yüzüne çikarmak isteyen gençleri bekliyoruz. Rabbim, gençlerimizin geleceklerini aydinlik etsin. Bütün gayretimiz, çocuklarimizin ve gençlerimizin gelecegi içindir. Hedefimiz; yerli ve milli sanayinin temelini olusturabilecek, mühendis ve bilim adamlari yetistirmektir. Bilim ve teknoloji atölyelerini daha kapsamli hale getirerek çocuklarimizi, dünya ile rekabet edebilecek düzeyde yetistirecegiz. Yavrularimizin gelecegi, huzurlu ve mutlu olmalari için çalismalarimizi artirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, Güçlü Türkiye’nin yarinlari ve aydinlik gelecegin teminati olan çocuklara daha donanimli yetistirmeleri için var güçleriyle çalistiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA