Dogu Anadolu'nun Ilk Proje Okulu Erzincan'da

Dogu Anadolu Bölgesinin ilk proje okulu olarak Erzincan’da bulunan ve çevre illerden de ögrencinin egitim gördügü Erzincan TOBB Binali Yildirim Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, birçok alanda aldigi basariyla göz dolduruyor.

Dogu Anadolu'nun Ilk Proje Okulu Erzincan'da
Her yil yurdun degisik üniversitesine çok sayida ögrenci gönderen Erzincan TOBB Binali Yildirim Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinde üretilen projeler de dikkat çekiyor.

Okul Müdürü Ugur Mutlu, “Dogu Anadolu Bölgesinin ilk proje okulu. Okulumuz proje okulu olmasi hasebiyle civar illerden de gelen ögrencilere de biz ev sahipligi yapmaktayiz. Danisman kurulumuz var. Okulumuzun akademisyen danismanlariyla, STK temsilcileriyle daha nasil basarili olabilmeyi arastiriyoruz. TYT’de Türkiye birincisi çikardik. Ilk bine ilk 5 bine, ilk 10 bine her yil giren ögrencilerimiz var. Ögrenciye fen ilmini de, teknolojiyi, bilimi de veriyoruz. Sporu, sanati, kültürü de veriyoruz. Ve ögrenci çift kanat oluyor.” dedi.

Sportif faaliyetlerde de gösterilen basarilarla “Imam Hatip ögrencisinden kaleci olmaz” gibi tabularin yikildigini belirten Erzincan TOBB Binali Yildirim Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, su ifadelere yer verdiler:

“Bu okulda kendimizi ayricalikli hissediyoruz. Okul sayesinde Avrupa’ya gittik. Proje yarismalarina katildik. Bunu bu okul sagladi bize. Derslerimizin haricinde kaligrafi ve hat sanati egitimi de alabiliyoruz. Dini bilimlerin yaninda pozitif bilimlerin, sosyal bilimlerin de var oldugu, sosyallesebilecegimiz yani dünyadan kopmuyoruz, soyutlasmiyoruz. Manevilesmek dedigimiz burada. Dünyadan kopmak ve soyutlasmak degil. Edebiyat alaninda projelerin fazla olmasi bizleri bu okula baglayan faktör. Bu akademik alanda gelisimimizin sosyal beceriye dönüsmesi açisindan çok önemli. Burasi akademik anlamda kendimizi gelistirdigimiz bir okul disinda yeteneklerimizi görmemizi saglayip kafamizi dagittigimiz ortamlar da sagliyor. Bize robotik kodlama anlaminda önemli projelere katiyorlar.”

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’da Erzincan TOBB Binali Yildirim Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesini ziyaret ederek ögrencilerle bir araya geldi.

Okulun düzenini, ögrencilerin azmini ve ögretmenlerin samimiyetini takdir eden Vali Aydogdu, kolaylik ve basarilar diledi.
Kaynak: İHA