Ayvalik'ta Engelli Oyuncular Minik Yürekleri Fethetti

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, engelli oyuncu Ercan Kubas ve ailesinin sahneye koydugu “Bücür Amca” isimli çocuk oyunu, minikleri kahkahaya bogdu.

Ayvalik'ta Engelli Oyuncular Minik Yürekleri Fethetti
Ayvalik Belediyesi’nin katkilariyla belediyeye ait Vural Sinemasi Nejat Uygur Sahnesi’nde minik seyircilere yönelik sergilenen oyunda; Tip dilinde Akondroplazi olarak bilinen halk arasinda ise “Cüce” olarak isimlendirilen engele sahip Ercan Kubas ile esi Aysun Kubas’a, kizlari Yagmur Kubas da eslik etti. Oyuncularin sahne performansi ise minik yürekleri fethetti.

Ercan Kubas’in yazdigi ve yönetmenligini üstlendigi, dekor ve kostümü ise Yagmur Kubas’in hazirladigi oyunda; sahnedeki oyuncular zaman zaman kendilerini izleyen minik seyircileriyle sohbet ederek teatral gösterimi tamamladi.

Ayvalik Belediyesi’nin sömestre tatilindeki minikler için organize ettigi tiyatro günleri programinda 2 seans oynanilan ücretsiz oyunu toplam 400 çocuk izledi.

Oyunun ardindan sahnedeki oyunculari Ayvalik Belediyesi Kültür Sanat Müdürü Ayse Urul ile Kültür Sanat Isleri Koordinatörü Erkan Cilak kutladi.
Kaynak: İHA