Antalya-Konya Yolu Tir Geçisine Kapatildi

Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya kara yolunda kar yagisinin etkili olmasi nedeniyle tedbir amaçli çekici türü araçlarin geçisine izin verilmiyor.

Antalya-Konya Yolu Tir Geçisine Kapatildi
Antalya-Konya kara yolu Alacabel mevkiinde yogun kar yagisi etkili oldu. Akseki ile Seydisehir kara yolunda bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde, kar kalinligi yer yer 25-30 santimetreye kadar ulasti.

Pazar gece saat 22.30 siralarinda Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden sonra baslayip Konya’nin Seydisehir ilçesine kadar devam eden kar yagisi araliklarla devam eden kar yagisi ve tipinin etkili olmasi nedeniyle yol, saat 01.30’dan itibaren tirlarin geçisine kapatildi. Tirlar dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Kar lastigi olan ve zincir takan diger araçlarin geçisine izin veriliyor.

Karayollari Alacabel ekibi çok sayida is makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yaparak yolun diger araçlar için trafige açik tutulmasini sagliyor. Kar temizleme çalismasinin ve karin etkisini azaltmasinin ardindan yolun tekrar tir ve kamyon geçislerine açilacagi ögrenildi.

Kar yagisinin Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden baslayip Seydisehir ilçesine kadar etkili oldugu belirtildi. Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri, yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA