65 Kisiye Mezar Olan Apartmanin Yerle Bir Olma Ani Asrin Felaketinin Büyüklügünü Gözler Önüne Serdi

HATAY – Hatay’in Iskenderun ilçesinde 65 kisinin hayatini kaybettigi Sahil Apartmani’nin aylar sonra ortaya çikan yerle bir olma anina ait güvenlik kamerasi görüntüleri, felaketin büyüklügünü güzler önüne serdi

65 Kisiye Mezar Olan Apartmanin Yerle Bir Olma Ani Asrin Felaketinin Büyüklügünü Gözler Önüne Serdi
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da birçok bina yerle bir olmus ve 25 bin insan hayatini kaybetmisti. 6 Subat depremlerine ait yeni görüntüler ortaya çikmaya devam ediyor. Iskenderun ilçesi Meydan Mahallesi’nde bulunan ve 6 Subat gecesi yerle bir olan Sahil Apartmani’nin yerle bir olma anina ait görüntüler aylar sonra ortaya çikti. Görüntülerde; 65 kisiye mezar olan 6 katli 2 bloktan olusan binanin besik gibi sallanarak yerle bir oldugu görüldü.

Asrin felaketinin boyutunu gözler önüne seren binadan geriye ise arazi kaldi.

“Insanlar apartmanda acimasizca öldüler”

6 Subat depremlerinde zor anlar yasadigini ifade eden Arzu Yavuz (45), Eda ve Sahil apartmanlarinin depremin ilk 10 saniyesinde yikildigini belirterek, “Insanlar apartmanda acimasizca öldüler. Allah kimsenin basina getirmesin. Bir kisinin kurtuldugunu tahmin ediyorum. Binanin ne zaman yapildigini bilmiyorum ama çok eski degildi” dedi.



“Depremin ilk 15 saniyesinde bu iki bina çöktü”

Depremin ilk 15 saniyesinde Sahil Apartmani’nin yikildigini söyleyen esnaf Çagri Gürpinar (32), “6 Subat’a kadar Sahil ve ileride Eda Apartmani olarak iki yüksek binamiz vardi. Depremin ilk 15 saniyesinde bu iki bina çöktü. Eski binalardi. Depremin siddetine dayanamadilar ve çöktü. Tam net rakami bilmiyorum ama 60 - 80 kisi öldü diyorlar. Apartmanin enkazindan da 4 veya 5 kisi sag çikti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA