Marmaris'teki Bisiklet Sistemini 5 Yilda 116 Bin Kisi Kullandi

Marmaris Belediyesi’nin, bisikletle ilgili hayata geçirdigi projeler meyvelerini veriyor. ‘Sagliga pedalla, hayati yakala!’ sloganiyla hizmet veren Marvelos Akilli Bisiklet Sistemi’ni 5 yilda yaklasik 116 bin kisi kullandi.

Marmaris'teki Bisiklet Sistemini 5 Yilda 116 Bin Kisi Kullandi


Marmaris Belediyesi, bisikleti spor ve hobi amacinin ötesinde bir ulasim araci haline getirmek için 5 yil boyunca önemli yatirimlarda bulundu. 5 yilda bisiklet yolu agini 13 kilometreden 22.23 kilometreye çikaran Marmaris Belediyesi, Haziran 2019’da hizmete giren Marvelos Akilli Bisiklet Sistemi’ni de yaklasik 116 bin kisiye ulastirdi. Hem kent yasayanlarinin hem de tatil için gelen yurttaslarin yogun olarak kullandigi Marvelos’ta bisikletler 5 senede toplam 115 bin saat kiralandi. 36 bin 875 kisi de MARVELOS sistemine abone oldu.

Akilli Bisiklet Sistemi Marvelos’a önemli yatirimlarda bulunan Belediye, ilçenin farkli noktalarinda toplam 66 bisikletin yer aldigi 11 adet bisiklet kiralama istasyonu kurarken 5 farkli yerde de bisiklet bakim noktasi açti. Bisikletseverlerin cep telefonlarina indirilen uygulama üzerinden kiralama yapabildigi sistemin kapsama alanini daha genisletmek için çalismalar devam ediyor.

Yapilan çalismalarla ilgili açiklamalarda bulunan Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, “Göreve geldigimizde 13 kilometre kent içi bisiklet yolu yapimi gerçeklestirilmisti. Üstyapi ve çevre düzenlemesini gerçeklestirdigimiz tüm büyük projelerde bisiklet yollarini da ekleyerek bisiklet yolu uzunlugunu 22.23 kilometrenin üzerine çikardik. MARVELOS da en çok ilgi gören projelerden biri oldu. Bu ilgi tabi ki bizi mutlu ediyor. Bisiklet dostu bir yerel yönetim olarak bisiklete dair yatirimlarimiz devam edecek” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA