Diyarbakirli Sehidin Agabeyinden PKK'ya Tepki Açiklamasi 'Suçsuz Ve Günahsiz Bir Insani Katletmek Ne Demek?'
Diyarbakir’da 16 yil önce PKK’li teröristler tarafindan bomba yüklü araçla dershane önünde gerçeklestirilen saldirida hayatini kaybeden 6’si ögrenci 7 kisi törenle anildi. Sehidin agabeyi Mithat Kaya, "Suçsuz ve günahsiz bir insani katletmek ne demek? Hayatini kaybeden ögrencilerin bir hayali vardi. Acimiz ilk günkü gibi sürüyor. Vatan hepimizin vatani, bayrak hepimizin bayragi. Terör olaylarinin bir an önce bitmesi lazim" dedi.

Istiklal Marsi ve Kur’an-i Kerim okunmasiyla baslayan törende Türk bayragiyla süslenen ve sehitlerin fotograflarinin bulundugu masaya karanfil birakildi. Törende duygu dolu anlar yasandi.
PKK terör örgütüyle mücadeleyi cansiperane sekilde sürdüreceklerini söyleyen Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, hayatini kaybeden egitim sehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Vali Su, “Bundan tam 16 yil önce 2008 yilinda bugün PKK terör örgütünün haince bir otomobile yerlestirdigi bombanin patlamasi sonucu 6’si ögrencimiz olmak üzere 7 vatandasimiz maalesef sehit oldu. 40 yil içerisinde hain terör örgütü asker, polis, ögretmen, ögrenci, hamile bayan, yasli, genç ve bebek demeden hunharca vatandaslarimizi katletti. Ama bugün geldigimiz noktada Allah’in izniyle güvenlik güçlerimizin cansiperane gayretiyle ülkemizin ve ilimizin her noktasinda huzur ve güven hakim. Allah’in izni ve inayetiyle Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi bu hainlerin inlerine girdik ve devam ediyoruz. Tek bir terörist kalmayincaya kadar da mücadelemizi cansiperane sekilde yürütecegiz. Cenab-i Hakk birligimizi ve dirligimizi bozmasin” dedi.
Terör saldirisinda hayatini kaybeden Cengiz Kaya’nin agabeyi Mithat Kaya ise, acisinin her yil 3 Ocak’ta tazelendigini belirterek, terörün bir an önce bitmesi gerektigine vurgu yapti. Kardesinin tek suçunun çocugunu dershaneden almasi oldugunu dile getiren Kaya, “Acimiz ayni sekilde devam ediyor. Agabeyimin çocuklari yetim kaldi. Suçsuz ve günahsiz bir insani katletmek ne demek? Hayatini kaybeden ögrencilerin bir hayali vardi. Acimiz ilk günkü gibi sürüyor. Vatan hepimizin vatani, bayrak hepimizin bayragi. Terör olaylarinin bir an önce bitmesi lazim. Bundan bir hafta önce 12 sehit verdik. Bir an önce terörizmin yok olmasini diliyoruz. Acimiz her sene tazeleniyor. Unutmak mümkün degil. Cengiz benim küçügümdü. Kendisi adliye personeliydi. Tek suçu çocugunu gelip burada dershaneden almasiydi” ifadelerini kullandi.
Anma törenine katilan ögrencilerden Eyüp Gözal ise sunlari kaydetti:
“Bugün, 2008 yilinda sehit olan 7 vatandasimizi anmak için buraya geldik. Bu vatandaslarimiz PKK terör örgütünün bombali eylem saldirisinda sehit olmustu. Rabbim mekanlarini cennet eylesin. Hayatini kaybeden sehitlerimizin ailelerine de sabir diliyorum.”
