Atasehir Belediye Baskani Ilgezdi CHP'den Istifa Etti Açiklamasi 'CHP'de Bir Kiyim Hareketi Yapiliyor'

15 yildir CHP’nin Atasehir Belediye Baskani olan Battal Ilgezdi, partisinden istifa etti. Ilgezdi, CHP’de Kemal Kiliçdaroglu’na destek veren belediye baskanlarinin tasfiye edildigini söyledi.

Atasehir Belediye Baskani Ilgezdi CHP'den Istifa Etti Açiklamasi 'CHP'de Bir Kiyim Hareketi Yapiliyor'
CHP’den istifa eden Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, Atasehir Belediye Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda CHP yönetimini elestirdi.

Battal Ilgezdi, “Bildiginiz gibi 15 senedir 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atasehir Belediye baskaniyim. Bugün itibariyle 1983 yilinda SODEP üye oldugum partiden bugün itibariyle istifa etmis bulunmaktayim. Öncelikle sunun altini çizmek istiyorum ben, belediye baskani adayi olmadigim için istifa etmedim. Herkesin bunu böyle bilmesini istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kiyim hareketi yapiliyor. Ben bu partide yillardir kurultaylar yasadim. Deniz Baykal döneminde yasadim. Ama bu partinin bu sürecindeki bu kiyim, hiçbir dönemde olmadi. Kemal Kiliçdaroglu’na destek veren Türkiye’de ve Istanbul’da tüm belediye baskanlari tasfiye ediliyor. Bunun dogru olmadigini belirtmek istiyorum. Istifamin bir gerekçesi budur” dedi.



"Hiçbir yerde önseçim ve egilim yoklamasi yapilmadi"

Anketler basarisiz oldugunu söylediklerini ancak kendisinin yüzde 52 ile seçimi kazandigini söyleyen Battal Ilgezdi, “Kurultayda verilen önseçim sözlerinin hepsi rafa kalktigini buradan görüyoruz. Hiçbir yerde önseçim ve egilim yoklamasi yapilmadi. Sadece günü kurtarmak için söylendi ve bitti. Ben bugün sabah beni Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani adayimiz çagirdi. Orada benimle bir saat görüsme yapti. Kendisi neden aday olamayacagimi ifade ettiginde anketlerde basarisiz çiktigimi ifade eden seyler söyledi.

Su ana kadar 6 firmaya anket yaptirdim su an yeni bir anket daha yaptirdim yüzde 52 ile yüzde 58 arasinda seçimi kazaniyorum. Bütün partiler aday çikartmasina ragmen. Tabloda bir samimiyetsizlik gördüm. Partide çok açik bir sekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapiliyor. Bu çok açik ve nettir” diye konustu.

30 yildir CHP’nin Büyükçekmece Belediye Baskani olan Hasan Akgün’ün çok mu basarili oldugunu soran ve Akgün üzerinden elestirilerini sürdüren Ilgezdi, “Mesele benim belediye baskani olmam degil, Ben arzu ederseniz aday olmam ama Atasehir’i kucaklayacak Atasehir’in ortak kabullenecegi aday olmalidir. Benim ilçe baskanim en zor günde 24 saat çalisarak partisine katki koyuyor. Bana sormadiniz bari nezaketen Cumhuriyet Halk Partisi ilçe baskanina, örgüte bu kadar saygisizlik olabilir mi? Bari ona sorun. Söyle bir anlayis var, çaldigim çaldik dedigim düdük havasinda gidiyorlar. Simdi ben basarisizim 30 yildir belediye baskanligi yapan Hasan Akgün çok mu basarili? Diger belediye baskanlari çok mu basarili? Bir katliam yapiliyor. Parti içinde çok açik bir sekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapiliyor. Bunun için istifa etti. Bundan sonrada sahada bu arkadaslarla görüsecegim. Benim kimseyle kisisel bir meselem yoktur. Ama ne hikmetse bir Karadeniz lobisi Istanbul’da her tarafta belediye baskani oluyor. Bir sayin bakalim kaç tane Trabzonlu var. Bürokratlarin belediye baskani oldugu bir dönemi ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi yasiyor. Bu hos degil seçim sonuçlarini hep beraber yasayacagiz. Ben Battal Ilgezdi olarak sahadayim. Bu islerin nasil oldugunu herkes görecek. 1 Nisan sabahi hem Atasehir’e hem de Istanbul’a bakacagiz. Önümüzdeki günler güzel günler olacak” dedi.

Kaynak: İHA