ABD'de Kilisenin Çatisi Çöktü

ABD’nin Connecticut eyaletinde Ilk Cemaat Kilisesi’nin çatisi ve çan kulelerinden biri çökerken, yaralanan olmadigi duyuruldu.

ABD’nin Connecticut eyaletinde dün bir kilisede göçük meydana geldi. New London sehrinde yer alan Ilk Cemaat Kilisesi’nin çatisinin bir kisminin ve çan kulelerinden birinin çökmesi sonucu yaralanan olmadigi duyuruldu.

Olay sirasinda kilisenin çevresinde bulunan görgü tanigi, “Esimle konusuyordum ve birden patlama sesi duydum. Sol tarafima baktigimda ise kilisenin çöktügünü gördüm” dedi.

New London Belediye Baskani Michael Passero, sehir merkezindeki en eski ve en görkemli dini yapilardan birinin kaybi sonucu büyük üzüntü yasadigini dile getirdi. Olay sirasinda içeride bir kisinin bulundugunu ve görevliler tarafindan güvenli bir sekilde disari çikarildigini dogrulayan Passero, “Su anda olayla baglantili herhangi bir can kaybi olduguna inanmiyoruz” dedi.

Çökme sirasinda yapi üzerinde herhangi bir insaatin ya da çalismanin yapilmadigini söyleyen Passero, olayla ilgili sorusturma baslatildigini aktardi.
Kaynak: İHA