Kovalamacada Aracini Birakip Kaçmaya Çalisan Süpheli Polise Yakalandi Açiklamasi '3 Kere Tabanca Yakalattim'

Konya’da polis devriye ekiplerinin dur ihtarina uymayarak kaçan sürücü, trafige takilinca yakalanmamak için araci birakip yaya kaçmaya çalistigi sirada yakalandi. Ehliyetine daha önceden el konuldugu ortaya çikan sürücünün, "Polise daha önceden 3 kere tabanca yakalattim" demesi dikkat çekti.

Kovalamacada Aracini Birakip Kaçmaya Çalisan Süpheli Polise Yakalandi Açiklamasi '3 Kere Tabanca Yakalattim'
Olay, saat 22.30 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Feritpasa Mahallesi Ulasbaba Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde devriye atan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli yunus timleri süphe üzerine 42 AIF 093 plakali otomobile dur ihtarinda bulundu. Ihtara uymayarak kaçan otomobil sürücüsü trafige takilinca yakalanmamak için araci birakip yaya kaçmaya çalisti.

Kaçti polis yakaladi, soguktan yine polis korudu

Sokak aralarinda bir süre izini kaybettirmeye çalisan sahis kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi. B.Y. isimli sahsin aracinda polis ekipleri tarafindan arama yapildi. Alkol kontrolünden geçirilen sürücünün Genel Bilgi Tespiti (GBT) sistemi üzerinden yapilan kontrolde hakkinda arama ve yakalama karari oldugu belirlendi. Polisten kaçarak kovalamaca sonucu üsüyen sürücüye ise yine bir polis memuru tarafindan mont giydirildi.

“Polise 3 kere tabanca kaptirdim ben”

Polis memurunun kaçarken bir sey attin mi sorusuna sürücü B.Y.’nin, “Yok bir sey atmadim. Tabancam yok ki. Daha önceden polise 3 kere tabanca kaptirdim ben” demesi ise dikkat çekti. Gözaltina alinan sahis emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA