Çildir'da Kizak Atlarina Battaniyeli Koruma

Kars’ta yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çildir Gölü’nde kizaklari çeken atlari soguktan korumak için üzerlerine battaniye örtülüyor.

Çildir'da Kizak Atlarina Battaniyeli Koruma
Dogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük 2’inci gölü Çildir Gölü, her mevsim yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Hava sicakliginin sifirin altinda 17 dereceye kadar düstügü bölgede turistleri kizaklarla gezdiren atlar ise sahipleri tarafindan soguk havadan özenle korunuyor.

Hava sicakliginin sifirin altinda 17 dereceye düstügü Çildir Gölü’nde at sahipleri, buz üzerinde turistleri gezdirdikten sonra atlarinin üzerlerine, battaniye ve kilim örterek atlarin soguktan etkilenmemesini sagliyor.

“Atlarimiza çok kiymetli”

Atlarinin kendileri için çok kiymetli oldugunu ifade eden atli kizak sahibi Dural Tasdemir, “Bu atlarimiz bizim için çok kiymetli öncelikle, bire bir turizmle ugrastiktan sonra bunlarin besileri, bakimlari biraz daha iyi olmaya basladi.

Çok iyi bakiyoruz. Kizak turundan geldikten sonra da vücut isilarini sogukla degil de battaniye ile karsilasin kapasinlar diye üzerlerini battaniye ile örtüyoruz. Bu sekilde daha güzel oluyor. Hayvanlarimiza da mutlu oluyor. Hastalik olmasin diye battaniye ile koruyoruz” dedi.

Çildir Gölü’nde kizaklara kosulan atlarin tamaminin üzerine soguktan korunmalari için battaniye örtülüyor. At sahipleri atlarinin hem karnini doyuruyor. Hem de soguktan koruyor. Atlar ise üzerlerine örtülen battaniyelerle üsümüyor.

Çildir Gölü’nde buz üzerinde atli kizak gezileri ise yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi görüyor.
Kaynak: İHA