Milletvekili Avci'dan Hastane Açiklamasi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avci, Zonguldak’taki saglik tesisleriyle ilgili önemli açiklamalarda bulundu.

Milletvekili Avci'dan Hastane Açiklamasi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avci, yeni insa edilen hastane binasinin arkasinda kalan eski binanin durumu ve gelecegi hakkinda bilgi verdi. Depreme dayaniklilik testleri sonrasinda, binanin güçlendirilmesi gerekip gerekmedigi veya yikilip yeniden yapilmasi gerektigi konusunda bir kararin acilen alinmasi gerektigini belirtti.

Avci, eger güçlendirme maliyeti yüksek olursa, binanin yikilip yeniden yapilmasinin daha mantikli olabilecegini ifade etti.

Saglik Bakani Fahrettin Koca ile bu konuda görüs alisverisinde bulunduklarini belirten Avci, hizli bir sekilde çalisma yapilmasinin önemine vurgu yapti. Ayrica, Amelebirligi Hastanesi’nin sehir merkezindeki mevcut konumunun artik elverissiz oldugunu, hastanenin Rüzgarli bölgesine tasinmasinin ve Kadin Dogum Hastanesi’nin Atatürk Devlet Hastanesi’nin arkasinda yapilacak yeni bir binaya entegre edilmesine yönelik su sözlere yer verdi:

“Zonguldak olarak özellikle yogun bakim noktasinda, üniversitemizde sikinti yasadigimizi biliyoruz. Suanda yeni yapmis oldugumuz binanin hastanenin hemen arkasindaki ana bina diyecegimiz, yeri depreme dayaniklilik tespitinden sonra güçlendirme mi? Yikilma mi? gibi neticesi bir an önce ortaya çikmasi burada eger güçlendirmeye ihtiyaç varsa bu güçlendirmenin yüzde altmislar seviyesinde maliyet etkisi olursa tekrar yeniden yikilip yapilmasinin daha mantikli olabilecegi söz konusu çünkü. Bu noktada süratle bir çalismanin yapilmasini Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca’dan talep ettik. Sayet bu çalisma tamamlanirsa yikilip yapilma gibi belki de biz orada kotu asagiya düsürmek kaydiyla hemen binanin arkasinda bir çalisma yapilabilir. Bunlari da yapip söyle bir düsüncemiz var. Biliyorsunuz Amelebirligi Hastanemiz artik sehrin merkezinde kaldi. Yani elverissiz bir yerde. Egzoz dumanindan düsünün. Hava kirliligi düsünün. Madenci hastaligi. Biz diyoruz ki oradan Amelebirligi Hastanemizin kaldirilmasi bu isin Rüzgarli tarafina tasinmasi. Hatta oradaki Kadin Dogum Hastanemizin de az önce bahsettigim Atatürk Devlet Hastanesi’nin arkasinda yapilacak binaya entegre edilip halkimizin bir an önce kullanima açilmasidir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA