Hamas Siyasi Büro Baskani Haniye Açiklamasi 'Esirler Ancak Sartlarimiz Yerine Getirilirse Serbest Birakilacak'

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’nde tutulan Israilli esirlere deginerek, “Esirler ancak sartlarimiz yerine getirilirse serbest birakilacak” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 88’inci günde devam ederken, Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye açiklamalarda bulundu. Haniye, Israil’in yenilginin esiginde oldugunu Hamas’in zaferinin yakin oldugunu belirterek, Hamas ve diger gruplarin liderlerinin ve üyelerinin bu nedenle moralinin yüksek oldugunu aktardi.

Gazze Seridi’nde tutulan Israilli esirlere deginen Haniye, "Esirler ancak sartlarimiz yerine getirilirse serbest birakilacak” ifadelerini kullanarak, "Düsman, Gazze Seridi’ne yönelik saldirisinda her seyi en üst düzeyde barbarlik ve vahsetle ihlal etmistir” dedi.

Haniye, Israil zulmüne ragmen Kudüs ve Bati Seria’daki Filistinlilerin de Israil’in karsisinda dimdik durmaya devam ettigini ifade etti.

Öte yandan, Israil-Filistin arasinda Katar, Misir ve ABD arabuluculugunda yeni bir esir takasi ve ateskes anlasmasi saglanmasina iliskin yürütülen diplomatik çabalar devam ediyor.
Kaynak: İHA