Besiktas'ta IETT Otobüsü Kaza Yapti Açiklamasi 2 Yarali

Besiktas’ta IETT otobüsü ile bir aracin çarpistigi kazada 2 kisi yaralandi. Kaza nedeniyle cadde tamamen trafige kapanirken, yolu kullanmak isteyen bir ambulans zor anlar yasadi.

Besiktas'ta IETT Otobüsü Kaza Yapti Açiklamasi 2 Yarali
Kaza, saat 17.00 siralarinda Besiktas Ulus Mahallesi Ahmet Adnan Saygun Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, 34 HO 2470 plakali IETT otobüsünün soförü C.S. karsi yönden gelen 34 GL 2970 plakali minibüse çarpmamak için manevra yapmak istedi. Ancak C.S yagmur nedeniyle kayganlasan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti ve otobüs yan olarak sürüklenmeye basladi.

Otobüs önce minibüse ardindan yolun kenarindaki aydinlatma diregine çarparak durdu. Kaza nedeniyle otobüsün soförü C.S. ve minibüsteki bir yolcu yaralandi. Olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralilar hastaneye kaldirildi

Kazanin yasandigi yere gelen saglik ekipleri yaralilari ambulansla hastaneye kaldirdi. O sirada otobüste bulunan yolcularin ise büyük panik yasadigi ögrenildi. Hastanede tedavi altina alinan iki ikisinin hayati tehlikelerinin bulunmadigi ögrenildi.

"Frene basarak kaya kaya geldi"

IETT otobüsünün çarptigi minibüsün soförü Adnan Orak, "Yokustan yukari dogru çikarken o an IETT otobüsü asagiya dogru geliyordu. Bana vurmadan önce 50 metre kala frene basarak kaya kaya geldi. Bu sekilde, genislemesine geldi. Yanimdaki arkadasin kolunun kirildigi söylendi. Hastaneyi aradigimda kiriginin olmadigini ögrendim. Hayati tehlikesi yok. IETT otobüsünü soförünün kolu çikmisti. Hastaneye götürdüler. Baska yarali yok, iki yarali var" sözleriyle anlatti.

Ambulans kaldirimi kullanmak zorunda kaldi

Kaza nedeniyle yol boydan boya trafige kapanirken otobüsün kaldirilmasi için olay yerine çekici çagrildi. O sirada hasta tasiyan baska bir ambulans yolun kapali olmasi sebebiyle bir süre cadde girisinde beklemek zorunda kaldi. Ambulans daha sonra polis ekiplerinin de yardimiyla kaldirima çikarak yoluna bu sekilde devam etti. Çekicinin otobüsü kaldirmasi ile cadde trafigi yeniden normale döndü.
Kaynak: İHA