Türkiye'nin Ilk Astronotu Alper Gezeravci'nin Uzay Yolculugu Yarina Ertelendi

Uzay tasimaciligi sirketi SpaceX tarafindan yapilan açiklamada, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci’nin yer alacagi Axiom-3 uzay misyonuna iliskin firlatmanin yarin geceye ertelendigi duyuruldu. Firlatmanin yarin gece TSI 00.49’da yapilmasi planlaniyor.

Türkiye'nin Ilk Astronotu Alper Gezeravci'nin Uzay Yolculugu Yarina Ertelendi
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci’nin uzay yolculugu yarina ertelendi. Uzay tasimaciligi sirketi SpaceX tarafindan yapilan açiklamada, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci’nin yer alacagi Axiom-3 uzay misyonuna iliskin firlatmanin yarin geceye ertelendigi duyuruldu. Açiklamada, erteleme ile ekiplerin firlatma öncesi kontrolleri tamamlamasina ve araç üzerinde veri analizi yapmasina olanak saglayacagi ifade edildi.

Firlatmanin Dragon uzay aracinin yeryüzüne inis sirasinda açtigi parasütlerde yasanan bir problem nedeniyle yasandigi iddia edildi.

Firlatmanin yarin gece TSI 00.49’da yapilmasi planlaniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir yaptigi açiklamada, firlatmanin yarin gece TSI 00.49’da yapilmasinin planladigini belirterek, “Bu sürede firlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanmasi planlaniyor. Astronotumuz Alper Gezeravci’nin bu tarihi misyonu basariyla gerçeklestirmesi için heyecanla beklemeye devam edecegiz” dedi.

SpaceX’e ait Dragon uzay araciyla NASA’nin ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden bu gece TSI 01.11’de Uluslararasi Uzay Istasyonu’na (ISS) firlatilmasi bekleniyordu. Gezeravci’nin “Görev Uzmani” olarak yer alacagi 4 kisilik ekipte, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt yer aliyor.
Kaynak: İHA