Rektör Uzun'dan Bakan Yardimcisi Gümen'e Ziyaret

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarim ve Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret ederek BARÜ’nün uluslararasi projesi ‘BIRUS’ hakkinda bilgi verdi.

Rektör Uzun'dan Bakan Yardimcisi Gümen'e Ziyaret
BARÜ’nün Avrupa Birligi (AB) destekli “Iklim Degisikligine Uyum Stratejileri: Bartin’da Taskin ve Su Kitligi Risklerinin Azaltilmasi” (BIRUS) projesi ile ilgili bilgiler verilen ziyarette, üniversitenin projeleri ve is birligi imkanlari hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu. Üniversite olarak bölgesinden baslayarak ülkenin kalkinmasina deger katacak projeler üretmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Rektör Uzun, “Iklim degisikligine uyum ve dayanim noktasinda yeni çözümler gelistirmeyi amaçladigimiz BIRUS Projesi ile önemli bir adim atiyoruz. Bu proje ile geçtigimiz iki yilda afet bölgesi ilan edilen Bartin’da, küresel iklim degisikliginin bir göstergesi olarak yasanan taskin ve su kitligi sorunlarini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bartin Valiligi Il Özel Idaresi ile Bartin Belediyesinin proje ortagi olarak yer aldigi disiplinlerarasi bir çalismayla, sürece dair etkili çözümler üretecegimize inaniyorum. Bu düsüncelerle bizleri yakindan takip ederek her zaman destekleyen Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Ibrahim Yumakli ile yakin ilgi ve bizleri motive eden yaklasimlari için Bakan Yardimcimiz Prof. Dr. Ahmet Gümen’e tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Tarim ve Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Gümen ise BARÜ’nün çalismalariyla bölgenin sürdürülebilir gelisimine deger kattigini ifade ederek Rektör Uzun’a nazik ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA