Iran Devrim Muhafizlari Ordusu'nda Görevli Albay Pakistan Sinirinda Öldürüldü

Iran’in Pakistan sinirinda bulunan Sistan ve Belucistan eyaletinde Devrim Muhafizlari Ordusu mensubu Albay Hüseyin Ali Cavdanfer silahli saldiri sonucu hayatini kaybetti.

Iran’in güneydogusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletinde Devrim Muhafizlari Ordusu mensubu Albay Hüseyin Ali Cavdanfer, silahli saldiri sonucu hayatini kaybetti. Sistan ve Belucistan eyaletinin Rask bölgesinde Ceys’ul Adl örgütü ile gün içerisinde çatismalar yasanirken, Albay Cavdanfer’in devriye görevinden dönerken kimligi belirsiz kisilerce silahli saldiri sonucu öldürüldügü belirtildi.

Iran dün Pakistan’a füze ve IHA saldirisi düzenlemisti

Iran, dün sinir bölgesinde güvenlik güçlerini hedef alan Ceysu’l Adl isimli örgütün Belucistan eyaletine bagli Panjgur bölgesindeki 2 üssüne füze ve IHA saldirisi düzenledigini duyurmustu.

Pakistan Disisleri Bakanligi, hava saldirisinda 2 çocugun hayatini kaybettigini, 3 çocugun da yaralandigini açiklamisti. Pakistan, saldiriyi “egemenlik ihlali” olarak gördügünü aktarmis ve saldiri hakkinda Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne sikayette bulunacagini duyurmustu. Pakistan Disisleri Bakanligi, daha sonra Tahran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu’yu geri çagirma karari aldigini duyurmustu.

Iran, Suriye ve Irak’i da vurmustu

Iran, Pakistan’dan önce ise Irak ve Suriye’ye hava saldirilari düzenlemis, Suriye’de terör örgütü DEAS’a ait hedeflerin, Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde ise Israil dis istihbarat servisi MOSSAD ile baglantili oldugu belirtilen karargahin balistik füzelerle hedef alindigini duyurmustu.
Kaynak: İHA