(Düzeltme) Tescilli Elazig Visne Mermeri Açiklamasi Kabe Ve Beyaz Saray'dan 68 Ülkeyi Süslüyor

Elazig’in Alacakaya ilçesinde çikarilan ve 4 kitada 60’in üzerinde ülkeye ihraç edilen damarli yapiya sahip visne rengi mermer, cografi isaret tescil belgesi aldi. Elazig’da üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikasi satis müdürü, “Bu tescili cografi isaretli ürünümüz artik dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakin mermer ocaklari, visne mermerin adini kullanarak muhakkak ki satislara baslamislardi. Artik bu cografi isaretten sonra kaliteli ürünün nerede oldugu, nerede dogdugu ve büyüdügünü görecegiz. Bu bizim için çok basarili bir üründür” dedi.

(Düzeltme) Tescilli Elazig Visne Mermeri Açiklamasi Kabe Ve Beyaz Saray'dan 68 Ülkeyi Süslüyor
Elazig’in Alacakaya ilçesinde çikarilan visne renginde, damarli yapiya sahip, dekoratif amaçli yogun ilgi gören mermer, 4 kitada 68 ülkeye ihraç ediliyor. Yarim asra yakindir dünyanin gözdesi olan visne mermeri, bugüne kadar basta Kabe, Beyaz Saray, Mekke, Medine, Dubai, Katar, Kanada, Çin, Avustralya ve Palmiye Adalari’ndaki lüks otel ve magazalar olmak üzere birçok seçkin mekani süsledi. 2017 yilinda Firat Kalkinma Ajansi koordinasyonunda dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldirim ve Elazig TSO Baskani Idris Alan’in destekleriyle Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu yapilan ve dünyada sadece Elazig’da çikarilan "Elazig visne mermeri" cografi isaret tescil belgesi aldi. Elazig OSB’de üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikasi’nin satis müdürü Serkan Özdemir ise cografi isaretin alinmasiyla birlikte visne mermer pazarinin genisleyecegini ve bu sebeple visne mermerin hem ülke hem de Elazig ekonomisine ciddi katkilar saglayacagini kaydetti.



"Visne mermeri dedigimiz ürünümüzü dünyaya tanittik"

Yarim asra yakindir ürettikleri mermerin ihracatina tüm hiziyla devam ettiklerini belirten Satis Müdürü Özdemir, "Alacakaya Mermer, 1984 yilinda fabrika üretimine geçmis olup yarim asirlik bir süreçte çalismalara devam etmekteyiz. Rosso Levanto, visne mermeri dedigimiz ürünümüzü dünyaya tanittik. Dünyanin 68 ülkesinde var olan bir ürünümüzdür. Su an ihracata tam hiziyla devam ediyoruz. Biz, 2018 yilinda Firat Kalkinma Ajansi, dönemin ticaret odasi baskani ve valilik öncülügünde baslatmis oldugumuz bu sürecin sonuna geldik. Biz de bu sabah tescilin haberini alinca çok mutlu olduk. Çok basarili bir süreçti. Tüm Elazig’a ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



"Tescilin alinmasiyla artik yeni pazarlara açilmak zorundayiz"

Visne mermerinin tescillenmesiyle birlikte ihracat aginin genislemesine katki sunacagini kaydeden Özdemir, "Bu tescili cografi isaretli ürünümüz artik dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakin mermer ocaklari, visne mermerin adini kullanarak muhakkak ki satislara baslamislardi. Artik bu cografi isaretten sonra kaliteli ürünün nerede oldugu, nerede dogdugu ve büyüdügünü görecegiz. Bu bizim için çok basarili bir üründür. Tescilin alinmasiyla artik yeni pazarlara açilmak zorundayiz. 60’in üzerinde ülkeye ihracatimiz olmus olsa da bu sayiyi daha da arttirmayi hedefliyoruz. Bu sekilde artik sahte ürünlerin önüne geçilmis olunup, visne mermeri denilince akla Türkiye oradan da Elazig akla gelmis olacak” seklinde konustu.

Visne mermerinin kullanildigi mekanlari söyleyen Özdemir, “Visne mermerimiz, Amerika Birlesik Devletleri’ndeki Beyaz Saray’da ve parlamentoda, kutsal topraklarimiz Mekke ve Medine’de kullanildi. Dubai’de çok büyük projelerde yer aldik. Katar, Avustralya, Kanada, ABD basta olmak üzere dünyanin tüm seçkin mekanlarinin tamaminda bizim visne mermerimizi görebilirsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA