ABD Disisleri Bakani Blinken'in Uçagi Arizalandi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) nedeniyle bulundugu Isviçre’den, uçaginda meydana kritik bir ariza nedeniyle ABD’ye gidemedi. Blinken için Belçika’nin baskenti Brüksel’den özel jet havalandi.

ABD Disisleri Bakani Blinken'in Uçagi Arizalandi
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) nedeniyle Isviçre’nin Davos kasabasinda bulunan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, temaslarinin ardindan helikopterle geldigi Zürich’ten uçaginda meydana kritik bir ariza nedeniyle ABD’nin baskenti Washington DC’ye uçamadi. Blinken ve ekibini tasiyacak olan Boeing 737 tipi uçakta daha önce tespit edilen bir oksijen sizintisinin giderilemedigi ve uçus için güvenli olmadiginin bildirilmesinin ardindan Blinken için Belçika’nin baskenti Brüksel’den özel jet havalandi. Blinken’in ekibinde bulunan çok sayida kisi ise tarifeli uçus ile Washington DC’ye gitmek zorunda kaldi.

Geçtigimiz sene eylül ayinda Kanada Basbakani Justin Trudeau, Hindistan’in baskenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Zirvesi’nin ardindan uçagindaki mekanik bir ariza nedeniyle Hindistan’da mahsur kalmisti.

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock da geçtigimiz sene agustos ayinda uçagindaki teknik ariza nedeniyle Okyanusya turu sirasinda Birlesik Arap Emirlikleri’nin baskenti Abu Dabi’ye acil inis yapmis, geçtigimiz sene mayis ayinda ise seyahat ettigi uçagin lastiklerinde meydana gelen sorun nedeniyle Katar’in baskenti Doha’da mahsur kalmisti.

Almanya’nin eski Basbakani Angela Merkel de 2018’de Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nin açilis törenini kendisini tasiyan hükümet uçaginin acil inis yapmasina neden olan “ciddi bir ariza" nedeniyle kaçirmisti.
Kaynak: İHA