Zelenskiy'den Putin'e 'Yirtici Hayvan' Benzetmesi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, 2014’ten sonra Donbass’taki çatismalari durdurma girisimlerinin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin tarafindan reddedildigini belirterek, Putin’i yirtici bir hayvana benzetti.

Zelenskiy'den Putin'e 'Yirtici Hayvan' Benzetmesi
Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Isviçre’nin Davos kasabasinda düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konustu.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savasi’na deginerek, cephedeki çatismalar dursa bile Rusya’nin Ukrayna’yi isgaline devam edecegini aktardi. Rusya-Ukrayna Savasi öncesinde Ukrayna’nin dogusundaki Donbass’ta çatismalarin 2014’den sonra durdurulmasina yönelik girisimler oldugunu aktaran Zelenskiy, Almanya ve Fransa gibi çok etkili garantörler olmasina ragmen Putin tarafindan çatismalari durdurma girisiminin reddedildigini belirterek, Putin’i yirtici bir hayvana benzetti.

“Ukrayna’nin ötesinde yeni Rus saldirganligi giderek daha belirgin hale geliyor"

Rusya’nin yayilmasi bir politika izledigini aktaran Zelenskiy, "Bunun sadece bizimle ilgili oldugunu, sadece Ukrayna ile ilgili oldugunu düsünenler varsa, tamamen yaniliyorlar. Ukrayna’nin ötesinde yeni Rus saldirganligi giderek daha belirgin hale geliyor" dedi.

Ukrayna’nin Rusya’yi yenebilmek için hava gücünü artirmasi gerektigini belirten Zelenskiy, "Ukrayna için hava üstünlügü elde etmeliyiz. Ortaklar neye ve ne miktarda ihtiyaç oldugunu biliyor. Bu, sahada ilerleme kaydedilmesini saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA