'Türkmen Sehitleri' Keçiören'de Anildi

Ankara’nin Keçiören Belediyesi tarafindan 16 Ocak 1980’de Irak’ta sehit edilen Türkmen liderlerin anisina ‘Türkmen Sehitleri Günü Anma Programi’ düzenledi.

'Türkmen Sehitleri' Keçiören'de Anildi
Keçiören Belediyesi ‘Türkmen Sehitleri Günü Anma Programi’ düzenledi.

16 Ocak 1980’de Irak’ta sehit edilen Türkmen liderlerin anisina gerçeklestirilen program ilçedeki Kerkük Parki’nda yapildi. Program, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayip Kuran-i Kerim tilavetiyle devam etti. Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, yaptigi konusmada su ifadelere yer verdi:

"16 Ocak 1980’de Saddam Hüseyin döneminde idam edilerek sehadete yürüyen kahramanlarimiz, yigitlerimiz Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Serif ve Riza Demirci anisina düzenledigimiz anma programimiza hos geldiniz. Kahramanlarimizin suçu, kendi kültürlerini devam ettirmek için verdikleri mücadelelerdir. Rabbim bir ayetinde diyor ki ‘Allah zalimleri ve zulmedenleri sevmez.’ Saddam Hüseyin de biliyorsunuz idam edildi.”

Türkmen Sehitleri Anma Programina, Keçiören Ilçe Baskani Kadir Karapinar, MHP Keçiören Ilçe Baskani Metin Bayrakçi, Ak Parti Keçiören Kadin Kollari Baskani Saliha Küçüker, Dünya Türk Gençleri Birligi Genel Baskani Ersin Güzel, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçili, KKTC Egitim Kültür Ataseleri Bünyamin Merhametsiz ve Ahmet Arslan, TIKA temsilcileri, Ankara’da yasayan Türkmenler, sivil toplum kurulusu temsilcileri Ankara’da yasayan Türkmenler ve vatandaslar katildi.

Anma programinin ardindan Türkmen Sehitleri Aniti’na çelenk ve karanfil birakilip sehitler için dualar edildi.
Kaynak: İHA