Iran, Pakistan Topraklarina Füze Ve IHA Saldirisi Düzenledi

Iran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakin Nour News, Iran’in Pakistan’da bulunan Ceysu’l Adl isimli örgütün iki üssüne füze ve IHA saldirisi düzenledigini duyurdu.

Iran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakin Nour News, Iran’in Pakistan’da bulunan Ceysu’l Adl isimli grubun iki üssüne füze ve IHA saldirisi düzenledigini duyurdu. Ceysu’l Adl’ye ait 2 karargahin hedef alindigi belirtilen haberde, “Bu karargahlar füzeler ve IHA’lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak’taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye’de DAES karargahi Iran tarafindan füzeler ile hedef alinmisti” ifadeleri kullanildi. Saldiriya iliskin henüz Pakistan tarafindan bir açiklama yapilmadi.

Iran’in güneydogusunda yer alan Sistan-Belucistan eyaleti, son yillarda "bölgedeki Sünni Beluç halkin haklarini savundugunu" öne süren ve Iran tarafindan "terör örgütü" olarak kabul edilen Ceysu’l Adl’nin saldirilarina sahne oluyor. Ceysu’l Adl isimli örgütün, son olarak Aralik 2023’te Sistan-Belucistan eyaletine bagli Rask kentinde bir polis karakoluna düzenledigi saldirida 11 güvenlik görevlisi ölmüstü.
Kaynak: İHA