AK Parti'yi Ziyaret Eden Cumhur Ittifaki Adayi Firincioglu, Duygusal Anlar Yasadi

Cumhur Ittifaki tarafindan Bartin’da MHP’nin adayi olan ve mevcut Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu’nun desteklenecegi karari üzerine her iki partinin yöneticileri AK Parti il binasinda bulustu. Ittifakin Belediye Baskan Adayi Firincioglu, süreçte ittifaka olumlu destek veren AK Parti ve MHP’li belediye baskan adaylarina ve parti yöneticilerine tesekkür ederken duygusal anlar yasadi.

AK Parti'yi Ziyaret Eden Cumhur Ittifaki Adayi Firincioglu, Duygusal Anlar Yasadi
Cumhur Ittifaki’nin yerel seçimlerde MHP’nin adayinin desteklenecegi karari ve MHP’nin resmi olarak adayini duyurmasinin ardindan Cumhur Ittifaki’nin adayi ve Bartin Belediyesinin mevcut Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu, MHP Il Baskani Ercüment Özçelik, belediye meclis üyeleri ile birlikte kahvaltili basin toplantisi düzenledi.

Adayligini açikladigi programin ardindan ise Baskan Firincioglu ve MHP’li yöneticiler, meclis üyelerinin belirlenmesi, siralamasi, baskan yardimciligi gibi konulari görüsmek üzere AK Parti Il Baskanligini ziyaret etti. MHP heyeti AK Partililer tarafindan kapida karsilandi. Toplanti salonunda yapilacak görüsmeler öncesinde ise Baskan Firincioglu ve her iki partinin il baskanlari basin açiklamasi yapti.

Programda konusan Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu, kendisine destek olan tüm MHP’li ve AK Partili yöneticiler ile belediye baskan aday adaylarina tesekkür etti. Duygusal anlar yasayan Baskan Firincioglu, "Hepsine ayri ayri minnet ve sükranlarimi sunuyorum. Bu sürece kolay gelindi. AK Parti’den ve MHP’den belediye baskani aday adayi olup, benim için vazgeçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Ben demediler, biz dediler. Biz olacagiz demediler, Hüseyin Fahri Firincioglu olsun dediler. Bunu demek hiç kolay degil. Ben bunu, onlarin büyüklügü olarak görüyorum. Onlarin haklarini helal etmelerini istiyorum. Bundan sonraki süreçte yanimda olacaklarini biliyorum. Ben de su görmüs oldugunuz bu teskilatin yaninda olacagim" diye konustu.



"Bu seçimde kol kola verdigimizde asamayacagimiz bir sorun ve sikinti olmayacak"

MHP il Baskani Ercüment Özçelik ise, AK Parti ve MHP’nin Bartin’da kol kola girerek, seçim sürecinde çalisacaklarini belirterek, "31 Mart Mahalli Idareler yerel seçimlerinde birlikte ve beraber çalisacagiz. Bu seçimde kol kola verdigimizde asamayacagimiz bir sorun ve sikinti olmayacak. Iki ittifak partisi 2016 yilini 15 Temmuz aksaminda, sancili bir gecede dogdu. Ülkemizin kaygan bir zeminde, iç savas senaryolarina bölündügü süreçte dogan bu birlikte Yenikapi Ruhu ile o günlerden bugünlere geldi. Geçmiste yasadigimiz sikinti ve sorunlar olabilir. Süreç siyasetin geregidir. Sancili söz ve söylemler olabilir. Ama Adalet ve Kalkinma Partisi’ne genel baskanlik yapmis, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Bey’in açtiklari yolda, Anadolu’daki uç beyleri olarak, bizlere uymak düser. Bizler biat ediyoruz. Bizde ilk sözü genel baskanimiz, son sözü genel baskanimiz söyler. Cumhur ittifaki ruhu ile devam edecegiz" dedi.



"Seviyeli bir seçim süreci geçirecegiz"

Özçelik, "Beldelerde her parti kendi adaylari ile çikti. Herkes kendini ifade edecek. Ittifak ruhu ile birbirimize zarar vermeden, incitmeden, haddimizi asmadan, hakkimiza sahip çikarak, seviyeli bir seçim süreci yasayacagiz. Adaylarimiz da böyle bir seçim süreci yasatacaklar. Halkimizin takdir ve teveccüh ile seçime kazanan bu bölgeyi yönetecek. Bizlere de onlara sahip çikabilmek, yanlarinda olabilmek düsecektir" ifadelerine yer verdi.

Ilçelerde ittifakin olup olmayacagi yönündeki görüsmelerin birkaç gün içerisinde sonuca ulasacagini belirten Özçelik, "Ilçelerde de görüsmelerimiz devam ediyor. Ilçelerin de Cumhur ittifakinda kalmalari için kol kola yürüyoruz. Nihayete vardigimizda, bir kaç gün içerisinde, adaylar açiklandiginda, bölgemize faydali olacagina inaniyorum" ifadelerini kullandi.

Il Baskani Yasar Arslan ise konusmasinda Cumhur Ittifaki’ni destekleyen tüm partilerin seçmenlerine çagrida bulunarak, ittifakin ortak adayi olan mevcut Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu’nun desteklenmesi istedi. Arslan, "Hepimizin bildigi üzere, devam eden yerel seçimler sürecimiz var. Bartin’da start verildi.

Bartin’da cumhur ittifakimizin adayi Hüseyin Fahri Firincioglu kardesimiz. Adayliginin hem AK Parti hem de MHP teskilatina hayirli olmasini diliyorum. Bizim için geri dönmek, geriye bakmak yok. Yarin var. Insallah, hep beraber, teskilatlarimizin tüm kademeleri ile bu süreçte ne yapmamiz gerekiyorsa onu yapacagiz. Gece gündüz demeden sahada olacagiz. 31 Mart aksami sandiklar açilacagi, torbalarin tutanaklarla baglanip, seçim kurumuna gidene ve sonuçlar açiklanana kadar, tüm süreci birlikte yönetecegiz. Sonuçlar açiklandiginda ise kazanan Bartin olacagina ve Cumhur Ittifaki’nin adayinin kazanacagina inaniyorum. Bunu da hep birlikte basaracagiz. Tüm Bartinli hemsehrilerimizi, partisi ve siyasi düsünceleri fark etmeksizin herkese seçimlerde Cumhur ittifakimizin adayi Fahri Firincioglu’na oy vermeleri için çagrida bulunuyoruz. Bütün paydaslarimizla ittifak yapalim ki, sesimiz daha güçlü olsun. Hem Bartinimiz, hem ülkemiz kazansin istiyoruz" dedi.



"Ilçelerde anlasma büyük oranda saglandi"

Ilçelerde de Cumhur Ittifaki’nin AK Partili adaylari desteklemesi konusunda büyük oran anlasmanin saglandigini belirten Arslan, "Sadece Bartin Belediye Baskani’ni seçmeyecegiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz de var. Amasra’miza, Kurucasile’mize ve Ulus’umuza da belediye baskani seçecegiz. Yüzde 99 oraninda anlasma saglandi. Buralarda da ittifak yapacagiz. MHP, AK Parti’nin adayini destekleyecek" dedi.



Hedef: 4 arti 4

AK Parti olarak hedeflerinin Bartin il merkezi ve 3 ilçedeki ilçelerde Cumhur Ittifaki’nin adayinin belediye baskanligini kazanmasi, 4 beldede de Ak Partili adaylarin seçimi kazanmasi oldugunu ifade eden Arslan, söyle devam etti:

"4 beldemiz var. Bunlardan Abdipasa ve Kozcagiz beldelerinin mevcut Belediye baskanlari AK Partili. Kumluca ve Hasankadi beldelerimizin mevcut belediye baskanlari ise MHP’li. Oralarda da insallah, Cumhur Ittifaki’nin ruhuna zarar vermeyecek sekilde, herkes projeleri ile yarisacak. Sahada herkes kendisini anlatacak. Ben AK Parti Il Baskani olarak, Bartin Belediyesi, Amasra, Kurucasile ve Ulus ilçelerinde Cumhur ittifakinin kazanmasini ve 4 belde de AK Parti’nin kazanmasini isterim. Bunun için teskilat olarak, üzerimize düseni yaparak tüm gayretimiz ile çalisacagiz" diye konustu.

Açiklamalarin ardindan ise her iki parti yöneticileri, meclis üyelerinin isimleri ve siralamalari gibi konular için ön görüsme yapti.
Kaynak: İHA