Samsun'da Tirit Gecesinde Sehitler Unutulmadi

Samsun’da geleneksel olarak düzenlenen kaz tirit etkinliginde sehitler için dualar edildi.

Samsun'da Tirit Gecesinde Sehitler Unutulmadi
Kavak Sanayici Is Insanlari Yöneticileri ve Akademisyenleri Dernegi (KAVSIYAD) tarafindan bir dügün salonunda "Geleneksel Kaz Ekmegi (Tirit)" etkinligi düzenlendi.

Yogun katilimin oldugu etkinlikte sehitler ve efsane güresçi dünya ve olimpiyat sampiyonu Yasar Dogu unutulmadi. Gece ilk olarak Kur’an Kerim tilaveti ile basladi.

Akabinde ’Dolunay’ müzik grubun ilahileri esliginde semazen gösterisi yapildi. Geceye katilan sanatçi Ugur Arslan’in sehitlerle ilgili okudugu siirler duygulandirdi.

"Rabbim sehitlerimizin mekanlarini cennet eylesin"

Tirit gecesinde konusan Kavak Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, “Rahmetli Yasar Dogu’nun birkaç gün önce 63. ölüm yildönümünü hemserilerimizle beraber idrak ettik. Onun hemserisi olmaktan gurur duyuyorum. Diger taraftan 9 tane vatan evladimiz sehit oldu. Rabbim mekanlarini cennet eylesin. Ayni zamanda KAVSIAD Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Yaklasik 2 aydan beridir ülkemizin çesitli yerlerinde bulunan tüm Kavakli hemsirelerimizi bizzat buldular, takip ettiler. Aslinda hiçbir siyasi amaç yok. Baska bir düsünce yok. Sadece hemsirelerimiz birbiriyle görüssün, kaynassin” dedi.

KAVSIYAD Baskani Serdar Yeriskin ise, "Artik Kavak için kabugunu kirma vakti gelmistir. Cumhuriyet’in kuruldugu günden bugüne sadece 5 milletvekili çikarabilmisiz. Bazi kisilerin 1960 öncesi anlayisla sadece insaatlarda isçi olarak, ekin tarlalarinda irgat olarak görmek istedikleri Kavaklilar emin olun yok artik. Kavaklilar zamanin gerçeklerine uygun olarak kendilerine gelistirmis, muasir medeniyetlere ulasma konusunda kararliligini sürdürmektedir. Bizler birakin Samsun’u ülke gündeminde sanattan spora, edebiyattan siyasete, tarimdan sanayiye her alanda hak ettigi degeri almak ve bu degeri görmek istiyoruz” diye konustu.

Gecede ayrica Kavak Kaymakami Erdem Karanfil, Ilkadim Belediye Baskan Vekili Hatice Çakir, Ondokuz Mayis Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamza Çalisici ve KAVSIYAD Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Gögüs Hastaliklari Uzm. Prof. Dr. Sevket Özkaya ve Kavak Dernekler Federasyonu Baskani Bayram Erisgin de birer konusma yapti.

Konusmalarin sonunda, konuklara kaz tiridi ikrami yapildi.
Kaynak: İHA