Kars Beyaz Gelinligini Giydi Açiklamasi Kentte 1 Aydir Beklenen Kar Yagdi

Kars beyaz gelinligini giydi. Yaklasik 1 aydir kent merkezinde beklenen kar yagisi sonrasi kentin önemli turizm yerleri havadan görüntülendi.

Kars Beyaz Gelinligini Giydi Açiklamasi Kentte 1 Aydir Beklenen Kar Yagdi
Kars’ta bir aydir beklenen kar yagdi. Kars’in simgelerinden biri olan Kars Kalesi ise yogun sis altinda kayboldu. O anlar drone ile kaydedildi.

Türkiye’de karin en çok yakistigi illerden biri olan ve birçok tarihi degeri bünyesinde barindan Kars Vadisi Bedesten Bölgesi sis altinda havadan görüntülenirken; beyazlara bürünen Kars Kalesi, Ulu Camii, Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Harakani Külliyesi, tarihi hamamlar ve Tas Köprü kartpostallik görüntüler ortaya çikardi.

Kars’a karin yakistigini ifade eden vatandaslar, "Bir aydir kar yagisini bekliyorduk. Bugün yagdi. Kars karsiz olmaz. Nihayet beyaz gelinligi giydi Kars, insallah devami gelecek. Kar yagisi demek bolluk bereket demek. Insallah devami gelecek" dedi.

Kar yagisi ile birlikte vatandaslar araçlarinin üzerinde biriken kari temizledi. Hava sicakliginin eksi 4 derece oldugu Kars’ta yagan kar ile birlikte etrafta uzun süre sonra beyaz örtüyle kaplandi.
Kaynak: İHA