Van'da 'X' Sosyal Medya Platformundan Yayinlanan 'Van Saldiri' Ve 'Edremit Saldirisi' Paylasimina Yalanlama

Van’da kimligi belirsiz kisi ya da kisiler tarafindan ’X’ sosyal medya platformundan yayinlanan "Van saldiri" ve "Edremit saldirisi" paylasimi yetkilileri harekete geçirdi.

Van'da 'X' Sosyal Medya Platformundan Yayinlanan 'Van Saldiri' Ve 'Edremit Saldirisi' Paylasimina Yalanlama
Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X platformunda "Van saldiri" ve "Edremit saldirisi" etiketleriyle yapilan paylasimi sosyal medya hesabindan yalanladi. Yapilan paylasimda, "X platformunda bot hesaplar kullanilarak kamuoyunda panik ve infial yaratmak amaciyla, "Van saldiri" ve "Edremit saldirisi" etiketleriyle yürütülen manipülatif çalismalara itibar etmeyiniz. Gündemdekiler (Trends) listesinde görünen bu iki baslikla ilgili herhangi bir olay veya gelisme söz konusu degildir" denildi.

Van Emniyet Müdürlügü’ne bagli Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yaptigi çalismalar sonucu yapilan paylasimi yalanladi. Van Emniyet Müdürlügü konuyla ilgili yaptigi yazili açiklamada, "9 Ocak 2024 günü saat 21.30 siralarinda X sosyal medya platformunda ’Edremit Saldirisi’ ve ’Van Saldirisi’ etiketlerinin Türkiye gündemine girmis oldugu görülmüstür.

Müdürlügümüz ekiplerince yapilan arastirmalar neticesinde herhangi bir saldiri durumunun söz konusu olmadigi, bahse konu paylasimlarin bot hesaplar (bilgisayar programlari tarafindan yönetilen sosyal medya hesaplari) tarafindan anlamsiz kelimeler kullanilarak olusturuldugu anlasilmistir. Konuyla ilgili adli tahkikata baslanilmistir" denildi.
Kaynak: İHA