Vali Hacibektasoglu'ndan Idareciler Ve Gazeteciler Günü Açiklamasi

Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, 10 Ocak Idareciler ve Gazeteciler Günü dolayisiyla açiklama yapti.

Vali Hacibektasoglu'ndan Idareciler Ve Gazeteciler Günü Açiklamasi
Vali Osman Hacibektasoglu, açiklamasinda söyle dedi:

"Türk Idareciler Dernegi tarafindan 1978 yili genel kurulunda Mülki Idare Amirleri sinifinin ilk mesleki toplantisi milat alinarak 10 Ocak tarihi “Idareciler Günü” olarak kabul edilmistir.

Idareciler, toplumun çesitli sektörlerinde önemli roller üstlenip egitimden sagliga kadar genis bir yelpazede faaliyet gösterirken yönetim becerileri, vizyonlari ve liderlikleriyle toplumun gelisimine katki saglamaktadirlar.

Mülki Idare Amirleri, devletin temel taslarindan biri olarak kamu düzenini saglama, vatandaslarin güvenligini temin etme ve yasalarin uygulanmasini saglama gibi kritik görevleri yerine getirirken adeta birer kilavuz ve güvence olarak hareket ederken toplumun istikrari ve huzuru için Sayin Cumhurbaskanimizin ifadeleriyle: “Efendi degil, hizmetkâriz.” anlayisiyla fedakârca çalismaktadirlar.

Mensubu olmaktan büyük onur duydugum Mülki Idare Amirligi mesleginin bu anlamli gününde; Zonguldak için birlikte çalistigimiz mesai arkadaslarimin, kaymakamlarimizin, mukaddes vatanimizin her bir kösesinde görev yapan Mülki Idare Amirlerimizin “10 Ocak Idareciler Günü”nü kutluyor; ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara aileleri ve sevdikleriyle birlikte saglikli, huzurlu ve basarili bir yasam diliyorum. 10 Ocak, kaleminden düsen her kelimeyle toplumu aydinlatan ve kamerasiyla gerçegi yansitan gazetecilerin özverili ve kutsal görevini kutlama günüdür. Bu özel gün, demokrasinin ve basin özgürlügünün korunmasinda kilit bir rol oynayan gazetecilere tesekkür etmek ve onlarin çabalarini takdir etmek için bir önemli bir firsattir.

Gazetecilik, demokrasinin temel taslarindan biridir çünkü güçlü bir demokrasi, özgür ve adil bir basinla mümkündür. Toplumun nabzini tutan, gerçekleri arastiran ve halki bilgilendiren gazeteciler; objektiflik, dogruluk ve tarafsizlik ilkelerini benimseyerek güvenilir bilgi kaynaklari olma yolunda önemli bir görev üstlenirler. Ancak, bu görevin altinda pek çok zorluklar yatar. Gerçekleri arastirmak, nesnel bir bakis açisiyla olaylari sunmak ve kamusal çikarlari korumak, gazetecilerin titizlikle öncelemeleri gereken sorumluluklaridir.

Dijitallesmenin hiz kazandigi, bilgiye ulasmanin kolaylastigi günümüz dünyasinda, gazetecilik meslegi yeni dinamiklere ayak uydurmak zorundadir. Sosyal medyanin etkisi, hizli haber akisi ve çesitlenen iletisim araçlari, gazetecilerin isini daha karmasik hale getirirken, ayni zamanda daha etkileyici olma potansiyeli sunmaktadir. Bu degisimlere uyum saglayarak haber yapmak, gazetecilik mesleginin ruhunda olan yenilikçi bakis açisiyla öne çikmaktadir.

Zonguldakli gazeteciler, sadece haber yapmakla kalmayip ayni zamanda kentin kalp atislarini da yakalamaktadirlar. Bu güzide kalemler, klavyelere dokunan parmaklar; maden ocaklarindan çikan sesleri, kömür tozundan siyrilan umutlari ve Zonguldak’in renkli hikâyelerini sayfalarina tasiyan, bu sehrin tanigi, tarihinin kaydedeni ve gelecegin yolunu aydinlatan kilavuzlaridir. Tarihi, kültürel zenginlikleri ve endüstri mirasiyla öne çikan bu sehrin gerçek güzellikleri; yerel gazetelerde, haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarinda, Zonguldak’in yasamina dair bir kesit sunan kiymetli gazetecilerin çabalari sayesinde gün yüzüne çikarken özverili çalismalari sayesinde daha genis kitlelere ulasarak kentin gelismesine katki saglamaktadir.

Bu duygu ve düsüncelerle; toplumun gözü, kulagi, sesi, vicdani olan; kentin sosyal, ekonomik ve kültürel dinamiklerini derinlemesine anlayarak sunduklari yerel bakis açisiyla kent sakinlerinin daha kapsamli ve bilinçli bir perspektife sahip olmalarina ve sehrin kalkinmasina katkida bulunan tüm basin çalisanlarimizin “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularimla kutluyor, meslek hayatlarinda kolayliklar ve basarilar diliyorum. "
Kaynak: İHA