Usak Üniversitesi Akademisyenleri 'IKSAD Bilim' Ödülüne Layik Görüldü

Usak Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysen Melda Çolak ve Dr. Esra Bilici IKSAD-Iktisadi Kalkinma ve Sosyal Arastirmalar Enstitüsü/Institute of Economic Development and Social Research tarafindan 03 Ocak 2024 tarihinde “IKSAD 14. Bilim" ödülüne layik görüldü.

Usak Üniversitesi Akademisyenleri 'IKSAD Bilim' Ödülüne Layik Görüldü


IKSAD tarafindan 2010 yilindan itibaren bilime ve gelisime hizmet eden, yurt içinden ve yurt disindan bilim insani ve arastirmacilara her yil takdir amaçli verilen “IKSAD Bilim" ödülleri bu yil 14. kez sahiplerini buldu.

Bu kapsamda 2023 yili içerisinde yaptigi çalismalar ve bilime yaptigi katkilar sebebi ile Usak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Aysen Melda Çolak ve Esme Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Dr. Esra Bilici’ye “2023 IKSAD Bilim Ödülü takdim edildi.

Bilim ve Danisma Kurulunda 50 ülkeden 1000’in üzerinde akademisyen ve arastirmacinin oldugu ve 43 ülkede faaliyet gösteren IKSAD’in 2023 Bilim ödüllerinde yerli ve yabanci 43 akademisyene ödül verildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Aysen Melda Çolak ve Esme Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Dr. Esra Bilici Türkiye’den ödül alan 10 akademisyen içinde yer aldi.

Bilimsel faaliyetlere katilip özgün eserler vermek suretiyle bilimsel bilginin yayginlasmasina katki saglayan akademisyenleri tesvik etmek amaciyla verilen IKSAD bilim ödülü sahipleri akademisyenlerimizi tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, basarilarinin devamini diledi. Usak Üniversitesinin bilimsel ödüllerdeki basarilarinin, üniversitenin bilimsel arastirmalara ve akademik gelisime verdigi önemin bir göstergesi oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, ‘‘Akademik kadromuzun elde ettigi bu önemli basari, üniversitemizin kalitesini ve bilimsel düzeyini bir kez daha ortaya koymustur. Ögretim üyelerimizin bilimsel üretkenligi ve arastirma alanindaki katkilari, üniversitemizi ulusal ve uluslararasi platformlarda öne çikarmaktadir. Bu ödül, onlarin emeklerinin ve özverilerinin bir yansimasidir." dedi.

Kaynak: İHA