Sakarya Büyüksehir'den Sehit Yakini Ve Gazilere Modern Bir Tesis

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehit yakinlari ve gaziler için örnek bir projeye imza atiyor. Sakarya Sehit ve Gaziler Dernegi’nin yaninda baslatilan sosyal tesis insasinda sona gelindi. Bölgede inceleme yapan Baskan Ekrem Yüce, “Türkiye’nin onuru olan sehitlerimiz ve gazilerimiz bizim emanetimizdir. Onlara soluklanabilecekleri bir mekan insa ettik” dedi.

Sakarya Büyüksehir'den Sehit Yakini Ve Gazilere Modern Bir Tesis
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, vatan için sehit olan ve bu yolda gazilik mertebesine ulasan vatandaslar için örnek ve ‘vefa’ niteliginde bir projeye daha imza atti. Eski Hayvan Pazari Yolu 813. Sokak’ta bulunan Sakarya Sehit ve Gaziler Dernegi ve Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi’nin binasi yaninda bir sosyal tesis insa eden Büyüksehir, çalismalarin sonuna geldi. Mutfagi, sosyal alani, oturma bölümleri, bahçe alaniyla modern bir kafeterya görünümünde olan tesis yakinda hizmete açilacak. Çalismalarin son bölümlerinde bölgede incelemede bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, sehit yakinlari ve gazilerin kendilerine bir emanet oldugunu vurgulayarak, “Onlar bizim emanetimiz, sahip çikmakta görevimiz” ifadelerini kullandi.

“80 metrekarelik bir tesis”

80 metrekare alana sahip sosyal tesis hakkinda bilgi veren Baskan Yüce, “Vatan ugruna canini hiçe sayip sehit olan vatandaslarimizin aileleri ve bu ugurda gazilik mertebesine ulasan gazilerimizin dernek binalari yaninda soluklanabilecekleri bir mekân insa ettik. 80 metrekarelik tesiste mutfak, tuvalet ve açik alanin bulundugu yeni tesiste islerimizi tamamladigimiz zaman dernege tahsis edecegiz” dedi.



“Onlarin rahati ve huzuru görevimiz”

Yüce, sehit yakinlari ve gazilerin huzurunu temin etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek söyle dedi: “Onlar cesaretin ete kemige bürünmüs halleridir. Bizler düsünürken onlar canlarini ortaya koyarak kendilerini ispatladilar. Bize düsen ise onlarin emanetlerine, rahat ve huzurlu bir yasam sürdürmelerini saglamak. Tesisin bütün isleri tamamlandi ve açilis için gün sayiyoruz. Aziz sehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak az”

Tamamlanmak üzere olan tesisin yakin bir zamanda sehit yakini ve gazilerin hizmete açilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA